maanantai 20. joulukuuta 2010

Joululahjaideoita 2. Vinkkejä huulipunan hankintaan


Juuri oikeanlaisen huulipunasävyn valinta voi tuntua ylivoimaisen vaikealta tehtävältä. Huulipuna on kuitenkin hyvä lahjaidea, sillä valinnan varaa löytyy lukuisissa sävyissä kaikista hintaluokista. Miten siis valita täydellinen huulipuna toiselle ihmiselle, jos mieleisen huulipunan löytäminen itsellekin tuntuu hankalalta. Annan seuraavaksi vinkkejä oikenlaisen huulipunasävyn valintaan erilaisia tilanteita ajatellen. Vaikka et olisikaan ostamassa huulipunaa kenellekään lahjaksi, voit saada tästä ideoita myös omaa käyttö ajattellen.

Keskityn antamaan vinkkejä oikean sävyn löytämiseen, enkä puutu huulipunien muihin ominaisuuksiin, sillä kaikkia ehdottamiani sävyjä on varmasti saatavilla kaikilta merkeiltä erilaisilla koostumuksilla varustettuna. Näitä ohjeita ei tietenkään tarvitse noudattaa orjallisesti, halusin vain antaa vinkkejä niille, joille valinnan teko tuntuu vaikealle.

Viileät sävyt:

Ensimmäiseksi tulevat ehdotukseni viileänsävyisistä huulipunista. Nämä huulipunat sopivat suurimmalle osalle suomalaisista, sillä ollemme usein väritykseltämme melko viileitä. Jos ihonsävy on ennemmin pinkkiin taittava kuin keltainen, ovat viileät sävyt varmasti oikea valinta. Monesti tiedämme varsin hyvin sopivatko meille paremmin viileät vai lämpimät sävyt. Esimerkiksi jos käyttää mieluummin pinkin ja lilan sävyjä kuin esimerkiksi oranssia, johtuu se usein siitä, että ne sävyt sopivat omaan värimaailmaamme paremmin. Toiselle ihmiselle huulipunaa valitessa mieti siis, minkä värisiä vaatteita hän käyttää useimmiten. Myös hiusten väristä voi päätellä jotain. Jos hiukset ovat platinablondit, viileän ruskeat, tai lilanpunaiset ovat myös meikissä viileät sävyt usein toimivampia.

Arkimeikki:

Arkihuulipunaksi tai voimakkaan silmämeikin pariksi malvan sävyinen huulipuna on hyvä vaihtoehto. Sävy on varsin lähellä huulten omaa sävyä, mutta se tuo kuitenkin huuliin hieman väriä ja viimeistellyn ilmeen.
Töihin ja iltaan sopiva meikki:

Mustikan sävyinen huulipuna on erityisen sopiva aikuisen naisen arkimeikkiin ja kaikille niille, jotka haluavat tuoda meikkiinsä hieman väriä vaikutelman olematta kuitenkaan liian dramaattinen. Jos voimakkaamman huulipunan käyttö tuntuu vieraalta kannattaa ensin aloittaa, vaikka huulikiillolla tai kiiltopunalla, jolloin lopputulos on hieman keveämpi.


Juhlameikki:

Juhlat ovat hyvä syy käyttää punaista huulipunaa. Viileän sävyiselle henkilölle varma valinta on siniseentaittava punaisen sävy. Sininen pohjasävy on kirkkaan punaista hillitympi ja saa myös hampaat näyttämään valkoisemmilta. Jos ostat lahjaksi voimakkaan sävyisen huulipunan, varusta paketti myös saman sävyisellä huultenrajauskynällä, jotta lahjan saajan on helppo toteuttaa täydellinen ja pysyvä huulimeikki.

Lämpimät sävyt:

Lämpimät huulipunasävyt ovat usein sopivimpia, siis niille joiden ihon -ja hiusten väritys on lämmin. Hunajablondit ja lämpimän sävyiset brunetet näyttävät varmasti upeilta seuraavissa sävyissä.

Arkimeikki:

Arkimeikkiin tai voimakkaan silmämeikin kanssa käytettäväksi kannattaa valita lämmin nudesävy. Saatavilla on paljon nudeja huulipunia, jotka ns. häivyttävät huulet lähes ihonvärisiksi. Usein kuitenkin nudesävy, joka tuo huuliin hieman väriä on useimmille sopivampi vaihtoehto. Älä siis valitse huulipunaa, jota ei voi erottaa peitepuikosta, vaan valitse astetta tummempi sävy.

Töihin ja iltaan sopiva meikki:

Korallinsävyiset huulipunat ovat hyvä valinta, kun haluaa lämmintä väriä huuliin. Moni tottui käyttämään kesällä trendikästä korallin sävyä, mutta se tuo raikkautta meikkiin myös näin talvella. Kun kirkkaamman sävyisen huulipunan pariksi valitsee neutraalin silmämeikin, pysyy lookki tarpeeksi hillittynä ja sopivana myös arkikäyttöön.


Juhlameikki:

Kirkkaat paloauton punaiset huulet ovat rohkea, mutta varmasti upea vaihtoehto juhlameikkiä ajatellen. Kuitenkin jos kirkkaanpunainen tuntuu liian rohkealta vaihtoehdolta, on rusehtavaan taittava ketsupin punainen astetta hillitympi vaihtoehto. Myös tämä huulipuna vaatii parikseen samansävyisen huultenrajauskynän.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai että olet kaunis. :)

Hauska opas! Olenkin miettinyt että pitäisi vihdoin aikuistua ja ostaa joko huulipuna tai huulikiilto.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä huulipunaa lämpimässä kategoriassa ensimmäisessä ja toisessa kuvassa on?

Panda kirjoitti...

Samaa kyselen minäkin eli mitä punia käytit ensimmäisessä ja toisessa kuvissa - lämpöisessä kategoriassa. Olisiko jotain NYXiä?

Jaana kirjoitti...

Samaa minäkin mietin, että mitä merkkiä huulipunat ovat?

Rissa99xo kirjoitti...

Mä rakastan tota mustikan sävyä :)