keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Silmien korostaminen väreillä

On kulunut pitkä aika siitä, kun olen viimeksi päässyt kuvaamaan meikkivideota tai edes meikkikuvia. Viimeiset kuukaudet talossani on tehty julkisivuremppaa, joka on tehnyt kodistani pimeän rakennustyömaan. Kuvaamiseen välttämätön luonnonvalo on siis ollut peitettyjen ikkunoiden takana. Remontti alkaa onneksi olla jo loppusuoralla. Tämän päivän meikin pääsin kuvaamaan studioon, joten olosuhteet olivat ihanteelliset. Toivottavasti meikki on myös teidän mieleen. 

Piilolinssien kokeilua

Sain mahdollisuuden kokeilla värillisiä piilolinssejä, ja ne innoittivat minut tekemään postauksen silmien väriä korostavista meikkisävyistä. Silmien omaa väriä on varsin helppo korostaa luomivärien avulla. Jos kuitenkin tavoitteena on suurempi muutos, ovat värilliset piilolinssit hauska ja helppo keino sen saavuttamiseksi. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan värillisiä piilolinssejä kannattaa käydä tutustumassa Lensonin valikoimiin osoitteessa http://www.lenson.com/fi/varilliset-linssit-c-24.html
Minulle piilolinssit olivat täysin uusi kokemus, mutta kokeilun jälkeen uskon kuitenkin, että voisin käyttää värillisiä linssejä ainakin silloin tällöin tuomassa vaihtelua ilmeeseeni.

Lensonilta saa myös ihan perinteisiä piilolinssejä (Katso: http://www.lenson.com/fi/ ) sekä nyt myös meikkejä ja siveltimiä. Sivuilta saa mm. Ecotoolsin siveltimiä, jotka ovatkin suosikkejani. Olin myös posittivisesti yllättynyt, kun huomasin valikoimaan kuuluvan Too Faced - sarjan meikkejä, joita käytän usein lookeissani.

Silmien korostaminen väreillä

Korosta silmiesi luonnollista- tai värillisillä piilolinsseillä aikaan saatua väriä vastaväri- periaatteella. Jos silmät ovat siniset, kannattaa niitä korostaa ruskean ja pronssin sävyin. Vihreitä silmiä tuovat esille parhaiten lilan sävyt ja ruskeita silmiä siniset luomivärit. Usein harmaat silmät muuttavat sävyään, joko sinisemmäksi tai vihreämmäksi vaatetuksen ja silmämeikin värien mukaan. 

Jos et ole kovin rohkea värien käyttäjä, kannattaa ensin hankkia, jokin edullinen meikkipaletti, jolla värikokeilut voi aloittaa. Esimerkiksi Lumenen Natural Code -sarjasta löytyy hyvät paletit (kuva yläpuolella) edulliseen hintaan kaikenväristen silmien korostamiseen. Ja jos rohkeus ei riitä värikkääseen luomiväriin, voi silmiä korostaa myös värikkäällä kajalilla. Kaikilta meikkisarjoilta löytyy ruskeita, sininisiä ja lilan sävyisiä lainereita, korvaamaan perinteisen mustan.

Päivän meikki

Halusin näyttää pävän meikissä, että meikki voi sisältää väriä olematta, silti räikeä. Tämä on saatu aikaiseksi yhdistämällä kirkkaampi sävy neutraaliin ruskeaan. Lisäksi kirkas sävy on rajoitettu vain liikkuvanluomen alueelle, jolloin lopputulos on selkeästi hillitympi. Toki lookki on sen verran tumma, että se soveltuu varmasti parhaiten iltakäyttöön.
Vaihtoehtoisia sävyjä

Tämän meikin sävyt voisi hyvin muuttaa vihreitä silmiä erityisesti korostavaksi vaihtamalla liikkuvalleluomelle sinisen tilalle lilan luomivärin. Mikään ei kuitenkaan estä vihreäsilmäisiä käyttämästä sinistä luomiväriä. Kokeile siis värejä rohkeasti mielesi mukaan. Jos haluat nähdä kuinka lookki syntyi katso allaoleva video. Alhaalla kuvissa myös käytetyt tuotteet.Silmämeikki:

-Liikkuvallaluomella L'oreal Color Infallible  sävy 006 All night blue
-Varjostuksena L'oreal Color Infallible sävy 012 Endless chocolat
- Häivytyssävynä luomivaossa Wet 'n' Wild- paletti sävy Crease
 - Korostussävynä Wet 'n' Wild - paletti sävy Browbone

Huulissa: 
- Hulipuna We care icon sävy nro.3


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei mitä korostusväriä sinä käytät ? :)

Anonyymi kirjoitti...

Heeeips. Nyt tämmöinen hienohko kysymys kuinettä mites harmaat silmät? Millä sävyillä niitä kuuluu korostaa..? Kun ittelle on tullut tuo tumma kajali-luomiväriyhdistelmä tutuksi. Ihoni on myös tosi vaalea .__. Jotenka en haluais et silmämeikki hyppäis simmille ^^

~ harmaasilmäinen