sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Ideoita vanhojentanssimeikkeihin

Halusin antaa ideoita niille, jotka aikovat tehdä itse vanhojentanssimeikkinsä. Tein muutaman lookin, joista löytyy vaihtoehtoja halusi sitten korostaa silmiä tai huulia. Yritin tehdä meikeistä mahdollisimman helpot toteuttaa, jotta varmasti jokainen osaa halutessaan tehdä ne itse. Niin ja toki meikit sopivat muihinkin tilaisuuksiin kuin vain vanhojen tansseihin, mutta yritin pitää lookit mahdollisimman nuorekkaina.

Pääosassa rajaukset ja ripset:

Tämä lookki on erityisen sopiva niille, jotka pitävät näyttävistä rajauksista ja ripsistä, mutta eivät halua tai osaa käyttää monimutkaisia luomiväritekniikoita. Käytin meikissä vain kahta vaaleaa luomiväriä, joten monimutkaisia häivyttelyjä silmämeikki ei vaadi.

Aloitin meikin pohjustamalla luomet Macin Soft Ochre Paint Potilla. Levitin ensin koko luomelle metallinhohtoista helmiäisluomiväriä (myös alaluomelle).Liikkuvalleluomelle levitin samaa väriä, mutta tällä kertaa kostutetulla siveltimellä. Näin sain liikkuvalleluomelle intensiivisemmän värin. Metallinhohtoiset sävyt ovat helppokäyttöisiä, sillä ne luovat luomelle kolmiulotteisen vaikutelman, ilman että tarvitsisi käyttää monia eri värisävyjä. Väri heijastuu erilaisena liikkuvallaluomella ja luomivaossa, joten monia luomivärejä ei tarvita. Kulmaluun päälle sipaisin vain hieman hyvin vaaleaa luomiväriä.

Rajasin yläluomen mustalla nestelainerilla melko dramaattisesti. Alaluomella ripsirajan sisäpuolella käytin mustaa kajalia. Viimeistelin meikin ripsarilla (L'oreal Voluminous) ja tuuheilla tekoripsillä (H&M).Huuliin sipaisin pinkkiä huulipunaa (L'oreal, sävy Mystic Mauve) ja kiiltoa.Hillityn värikäs silmämeikki:

Tämä meikki sopii niille, jotka haluavat käyttää juhlameikissään värejä, mutta kuitenkin pitää yleisilmeen melko hillittynä. Käytin meikissä vaaleaa lilansävyä, mustaa ja vaalean ruskeaa sekä vaaleaa korostussävyä.

Pohjustin silmäluomet kuten edellisessäkin meikissä. Levitin ensin lilaa luomiväriä liikkuvalleluomelle ja alaluomella ripsirajaan. Varjostin luomivakoa lämpimällä vaalean ruskealla (esim. aurinkopuuteri käy tähän tarkoitukseen). Tummensin liikkuvaluomen ulkonurkkaa mustalla mattavärillä. Koska kirkkaampi väri on rajattu liikkuvanluomen alueelle, pysyy lookki tarpeeksi hillittynä arvokkaassakin juhlatilaisuudessa käytettynä. Lopuksi levitin vaaleaa korostussävyä kulmaluun päälle ja silmän sisänurkkaan. Meikissä voi käyttä mitä tahansa kirkasta sävyä kuten esim. vihrää tai sinistä. Valitse vain pukuusi sopiva sävy ja saat varmasti
kauniin meikin aikaiseksi.

Koska luomivärit ovat tässä meikissä pääosassa, en käyttänyt tekoripsiä, mutta toki sellaisia voi halutessaan lisätä. Valitsin värikkään silmämeikin pariksi nuden huulikiillon.


Huulet pääosassa:

Tämä meikki sopii niille, jotka haluavat korostaa huuliaan ja pitäytyä melko klassisessa silmämeikissä. Jotta voimakas huulimeikki pysyisi kauniina koko juhlan ajan, valitsin huulille erityisen pitkän pysyvyyden antavan Max Factorin Lipfinity huulivärin. Värisävyjä on saatavilla
useita, joista valitsin perinteisen punaisen sävyn. Silmissä käytin lämpimiä kultaisia sävyjä, mutta yhtä hyvin voisi käyttää myös hopean sävyisiä viileitä luomivärejä.

Pohjustin luomet kuten aiemmissa meikeissä. Levitin liikkuvalleluomelle kultaista helmiäisluomiväriä. Varjostin luomivakoa ruskealla mattaluomivärillä. Kulmaluun päälle levitin vaaleaa ihon sävyä vastaavaa luomiväriä korostukseksi. Rajasin yläluomen mustalla nestelainerilla, mutta jätin alaluomen rajaamatta. Viimeistelin silmämeikin pelkällä ripsarilla, mutta dramaattisen vaikutelman voisi toki luoda käyttämällä tekoripsiä.

Ennen huulipunan levittämista käytin huulirasvaa. Tavallisen huulipunan kestoa parantaa huomattavasti rajauskynä, jolla kannattaakin värjätä huulet kokonaan ennen huulipunan levitystä. Max Facrotin Lipfinity koostuu kahdesta tuotteesta, ensin levitettävästä värittömästä "huulipunasta" ja värikkäästä kiillosta. Yhdessä ne muodostavat kestävän huulimeikin.Muistilista juhlameikin tekoa varten:

-Vaikka ihosi olisi hieman kuiva, ei juhlapäivänä kannata ennen meikin levittämistä käyttää kaikkein kosteuttavinta voidetta. Meikki pysyy paremmin paikallaan, kun iho ei ole liian rasvainen. Valitse siis esim. geelimäinen tai mattapinnan antava kosteusvoide

-Pohjustusvoide tasoittaa ihoa ja pidentää meikin kestoa. Nykyään pohjustusvoiteita on saatavilla myös edullisimmilta merkeiltä, kuten L'orealilta ja Goshilta, joten sellainen kannattaa ehdottomasti hankkia.

-Juhlatilanteeseen voi olla usein hyvä idea valita hieman peittävämpi meikkivoide, joka on kestävyydeltään parempi. Tietystikään täydellinen iho ei vaadi juhlameikissäkään paljoakaan peittävyyttä, mutta meille joiden iho ei ole virheetön, peittävämpi meikkivoide on hyvä valinta.
Mattapinnan antavia ja pitkäkestoisia meikkivoiteita löytyy mm. Rimmeliltä ja Maybellinelta.

-Käytä finnien ja ihon punaisuuksien peittämiseen keltaiseen taittavia peitevärejä ja silmänalusten tummuuden peittämiseksi lohenpunaiseen taittuvaa peiteväriä. Ohuelle silmänalusiholle kannatta valita voidemainen peitevoide, joka on koostumukseltaan levittyvämpi, eikä kasaannu rumasti silmän alle. Finnejä varten kannattaa valita astetta paksumpi peiteväri, jossa on voidemaisia värejä peittävämpi koostumus.

-Meikki kiinnitetään mieluiten irtopuuterilla. Päivän aikana meikkiä voi korjailla kivipuuterilla tai puuteripaperilla, joita on helppo kantaa mukana pienessäkin laukussa.

-Jos käytät aurinkopuuteria kasvoilla muista levittää väriä häivytellen myös dekolteelle, jotta kasvot eivät näytä siltä kuin niihin olisi laitettu naamio. Mattainen aurinkopuuteri on oikea valinta, kun haluat hillittyä hehkua koko kasvoille. Kimaltavat aurinkopuuterit ovat liian silmäänpistäviä käytettäväksi koko kasvojen alueella. Mattaisella värillä on myös helppo tehdä varjostuksia kasvoille esim. poskiluun alle, leukalinjaan ja hiusrajaan.

-Poskipäitä kannattaa korostaa vaalealla helmiäisellä, joka tuo kasvoille hehkua.

-Poskipuna kuuluu juhlameikkiin, joten sitä kannattaa käyttä edes vähän, vaikka muuten sitä ei tulisi käytettyä. Valitse hento pinkki tai persikkainen puna sen mukaan onko meikkisi ja juhla-asusi väritykseltään lämmin vai kylmä. Poskipunaa ei kannata levittä liian pienellä siveltimellä, sillä se tekee liian kovan ja voimakkaan lopputuloksen.

-Silmeikinpohjustusaine tekee meikistä kestävämmän ja auttaa luomivärejä levittymään paremmin.

-Jos olet epävarma luomivärien käytössä, aloita levitys vaaleammista sävyistä ja tummenna meikkiä asteittain. Helmiäisvärejä on usein helpompi häivyttää kuin mattasävyjä. Vältä juhlameikissäkin liikoja glittereitä ja hileitä, jotka valokuvissa saavat silmät näyttämään diskopalloilta.

-Kajalkynällä tehty rajaus on kestävämpi, kun sen päälle levittää saman sävyistä luomiväriä kiinnitykseksi. Nestelainerin käyttöä ei kannata kokeilla ensi kerran juhlameikkiä tehdessään, sillä sen levittäminen kauniisti vaatii usein hieman harjoittelua.

-Pitkäkestoiseen silmämeikkiin saattaa olla hyvä idea valita vedenkestävä ripsiväri.

-Muista taivuttaa ripsesi ennen ripsivärin levitystä. Taivuta ripset myös silloin kun käytät tekoripsiä, jotta omat ripsesi sekoittuisivat paremmin kaareviin tekoripsiin. Hillitytkin tekoripset tuovat näyttävyyttä katseeseen.

-Huulipuna on huulikiiltoa pysyvämpi vaihtoehto, mutta huulikiillolla on toki helpompi korjailla meikkiä pitkin päivää. Valitse siis mieleisesi vaihtoehto. Pitkäkestoiset huulipunan ovat usein koostumukseltaan kuivempia, joten muista käyttää huulirasvaa.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Sun blogia on ilo lukea. :) Kun vaan itekin osaisin meikata, oon melkein aina kokonaan ilman meikkiä, koska en osaa meikata ja atooppisen kuiva ihoni ei kestä jatkuvaa meikkiä. Toisaalta johonkin juhliin sun muihin ois kiva laittautua vähän enemmän, mutta ongelmana on yleensä että en osaa rajata silmiä, aina tulee suttua. Voisitko tehdä sellasen silmien rajaamis-teemaisen postauksen?

Anne kirjoitti...

Hei. :) Sinun vinkkisi ovat todella tarpeellisia ja minulla on tulossa vanhojentanssi helmikuussa 2012.
Minulla on Vaalean vihreä vanhojentanssi mekko. Niin minkä väristä silmä meikkiä ja yleensäkin meikkiä suosittelet? Onko vihree vihreen mekon kanssa liian ärhäkkä vai juuri hyvä? :)
Kiitos jos vastaat tai teet ihan postauksenkin :)