tiistai 30. joulukuuta 2008

Helppo smokey eye- meikki

Tämän helpommin ei utuisen tummaa silmämeikkiä voi tehdä. Kuten niin usein aikaisemminkin, sain inspiraation tähän lookkiin eräältä Hollywood-tähdeltä. Piirsin oman näkemykseni meikistä paperille, harmi vain, etten saanut kuvaa siirrettyä koneelle paremman laatuisena.












Silmämeikissä käytin vain kahta luomivärisävyä, mustaa ja hieman omaa ihonväriäni vaaleampaa beigeä. Rajasin silmät ympäriinsä huolettomasti mustalla kynällä ja suttasin rajausta pienellä siveltimellä. Levitin mustaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja häivytin väriä luomivaosta ylöspäin kohti kulmaluuta. Myös alaluomelle levitin mustaa, jota häivytin melko reippaasti alaspäin. En yleensä käytä paljoakaan luomiväriä alaluomella, sillä se saa silmäni näyttämään, alaspäin laskeutuvilta. Tähän klassiseen silmämeikkiin halusin kuitenkin laittaa väriä myös silmän alle. Mustan värin jättämää kovaa rajaa häivytin vaalean beigellä luomivärillä, jota laitoin myös korostukseksi kulmaluulle. Lopuksi reilu kerros ripsaria ja silmämeikki on valmis! Huulille laitoin ruusuisen punaista Makeup forever- huulipunaa. Ennen huulipunan levittämistä laitoin huuliin kevyen kerroksen Make up storen concealeriä, jotta huulipunan sävy ei oli liian tumma. Käyttämäni concealer wand on uusi hankintani alennusmyynneistä, ja laitoin sitä valokynän tapaan myös silmien alle peittämään tummuutta. Testaan tuotetta vielä lisää ja kerron sitten mielipiteeni. Poskiin laitoin pinkkiä Grimasin poskipunaa.








lauantai 27. joulukuuta 2008

Elämää joulun jälkeen

Kaikenlaisen jouluhössötyksen jälkeen halusin kokeilla, jotain ihan muuta ja niinpä tein todella raikkaan keväisen meikin. Olen tehnyt ennenkin tälläisiä lookkeja, jossa käytän kirkkaita värejä, mutta tällä kertaa käytin mattasävyjä liikkuvalla luomella, jolloin värit näyttävät erityisen voimakkailta. Tämä oli mielestäni hauska meikki alennusmyynti shoppailua varten, mutta sopisi varmasti myös iltakäyttöön. Liikkuvalla luomella käytin mattaisia vihreän ja keltaisen sävyjä. Silmän sisänurkkaan ja kulmaluulle laitoin valoa tuomaan vaaleaa helmiäistä luomiväriä. Kaikki tämän meikin luomivärit ovat Coastal Scent- paletista. Silmät rajasin mustalla kynällä. Poskille laitoin Elfin puikkoposkipunaa ja huuliin vaalean pinkkiä huulikiiltoa.








perjantai 19. joulukuuta 2008

Elf-meikki

Tein meikin uusilla Elf-meikeilläni ja nyt käyn vähän läpi ajatuksiani tuotteista. Luomiväreissä käytin Duo eye shadow- palettia (berrymix). Olin hieman pettynyt, sillä värin voimakkuus luomilla oli todella kevyt, vaikka väriä yritti lisätä useamman kerroksen. Lisäksi tuntui, siltä kuin voidemainen luomiväri olisi jäänyt vain ihon pinnalle rasvaisena kerroksena. Yritin lisätä värin voimakkuutta laittamalla voidemaisen värin päälle saman sävyisiä puuterimaisia luomivärejä, mutta värien häivyttäminen tuntui todella hankalalta. Sain oikein kunnolla häivytellä sävyjä ennen kuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Elfin voidemaiset luomivärit eivät siis ole hyviä pohjia muille luomiväreille, mutta kevyille silmämeikeille ihan ok tuotteita.








Käytin elfin siveltimistä luomivärisivellintä, joka oli aika pehmeä, mutta varmasti, kun totun siihen se on ihan hyvä. Silmän ruskeat kynärajaukset pehmensin käyttämällä Smudge eye brush- sivellintä ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Ripsentaivutin tuntui hieman jäykältä, enkä oikein saanut sitä aseteltua tarpeeksi lähelle silmiä. Lopulta taivutin ripset vielä vanhalla ripsentaivuttimella. Elfin ripsiväri oli ihan toimivaa. Ripsistä tuli todella erotellut, eikä paakkuja syntynyt edes useamman kerroksen levittämisen jälkeen. Toisaalta joku saattaa pitää enemman tuuheuttavammasta ripsarista. Lisäksi täytyy mainita, että kesti melko kauan ennen kuin ripsiväri kuivui kunnolla, joten sotkemisen vaara lisääntyy.

Käytin meikkivoiteen levittämiseen elfin sivellintä, joka toimi myös hyvin.
Poskille laitoin All over cover stickiä (pink lemonade) ja lopputulos oli kivan luonnollinen. Testasin myös ihon virheiden peittämiseen tarkoitettuja cover stickejä, joiden peittävyys oli hyvä. Tuotteen pysyvyyden pystyn arvioimaan vasta myöhemmin. Huulissa käytin pelkästään vaalean pinkkiä huulikiiltoa, jonka peittävyys oli niin hyvä, että olisi voinut luulla alla olleen huulipunaa. Hyvä tuote siis. Kokonaisuutena tuotteista voisi antaa ihan hyvän arvosanan. Jatkan tuotteiden kokeilua edelleen ja palaan asiaan varmasti myöhemmin.

Tämä meikki on esimerkki siitä kuinka voi saada aikaan dramaattisemman lookin käyttämällä meikissä vastavärisävyjä vaatetukseen nähden. Laitoin päälle vihrän paidan, ja silmissä käytin lilansävyjä, jolloin molempien värien teho voimistuu. Lisäksi silmistäni tulee vihreämmät lilansävyjen avulla. Tämä ei kuitenkaan ole suosikkivärini silmämeikissä, sillä lämpimät sävyt sopivat iholleni paremmin.




















Meikin valinta vaatteiden mukaan

Vaatteet ovat usein suurin vaikuttava tekijä, kun mietin millaisen meikin haluan tehdä. Välillä haluan meikin olevan samaa sävyä vaatteiden kanssa, mutta toisinaan teen meikin käyttäen sävyjä, jotka ovat vaatteiden vastavärisiä. Ensimmäisenä tein lookin, jossa meikki sointuu vaatteisiin hyvin. Päälläni olevan lohenpunaisen paidan kanssa valitsin lämpimän ruskean ja pronssin sävyjä silmiin ja huuliin persikkaista huulikiiltoa. Jos joku haluaa tietää tarkemmin, mitä tuotteita käytin tässä meikissä, laittakaa kommenttia tulemaan. Tälläinen meikki on hyvä arkikäyttöön, sillä kun kaikki sävyt ovat sointuvia on meikki hillitympi kuin vastavärejä käytettäessä. Seuraavaksi teen meikin uusilla Elf-tuotteillani. Tässä meikissä aion käyttää sävyinä vaatteiden vastavärejä, jotta nähdään millainen vaikutus meikkisävyn valinnalla oikeasti on.









Joulukiireitä...

Tämä ei nyt liity meikkaamiseen mitenkään, mutta koska olen todella innokas jouluihminen oli pakko ottaa tämäkin asia esille. Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä joulunajan kiireiltä. Olen itse tosi onnellinen, että suurin osa joululahjoista on jo ostettu. Vielä on kuitenkin muutama läheinen jäljellä, jolle joululahja on hankkimatta. Mitä ostaa lahjaksi sukulaiselle tai ystävälle, jolla on jo kaikkea? Aina sanotaan, että itse tehdyt lahjat ovat parhaita, mutta jotenkin tuntuu siltä, ettei monikaan oikeasti halua saada lahjaksi kotitekoisia räpellyksiä. Mutta koska yleensä teen asiat itselleni mahdollisimman hankaliksi, ryhdyin pieneen projektiin ja aloitin maalaamaan eräille läheisilleni lahjaksi sarjan tauluja (voin kertoa asiasta blogissa, sillä tiedän etteivät he lue tätä) . Vielä on työtä jäljellä, mutta ehkäpä onnistun tekemään jotain, joka miellyttää heitä. Niin ja ehkäpä, joku saa tästä inspiraatiota omiin joululahjahankintoihinsa.

Meikittömän näköinen meikki

Harva ihminen näyttää upealta ilman meikkiä. Minä kuulun todellakin tähän joukkoon, joka ei ole saanut luonnolisen kauniita kasvoja. No onneksi tykkään meikkaamisesta. Kasvot voi kuitenkin meikata siten, etteivät ne näytä varsinaisesti meikatuilta, mutta kasvojen huonoja puolia on peitetty ja hyviä puolia korostettu. Tämä meikki saa kasvot näyttämään luonollisen kauniilta. Totuus on kuitenkin se, että ainakin minulta suurin osa ajasta meikkiä tehtäessä kuluu juuri pohjameikin tekoon. Päätin paljastaa meikittömät kasvoni ja sitten näyttää millainen on minun kaikkein luonnollisin meikki. Toivottavasti kukaan ei järkyty liikaa näistä kuvista.

Olen esitellyt jo aiemmin tuotteet, joita käytän yleensä pohjameikissäni, mutta tässä ne uudelleen kertauksen vuoksi:
Aloitan meikin tekemisen meikkivoiteen levityksellä. Käytän Chanelin Pro Lumiere- meikkivoidetta, jonka sekaan laitan kosteusvoidetta (Meikkivoide on tosi peittävää, joten ohennan sitä, jotta lopputulos olisi luonnollinen). Tarvittaessa laitan ihon virhekohtiin peiteväriä. Puuterina käytän tällä hetkellä Diorin irtopuuteria. Olen todella kalpea, joten teen itsestäni elävän näköisen aurinkopuuterilla. Silmämeikin pohjustan Macin Painterly Paint Potilla, joka on ihan mielettömän hyvä tuote. Kulmakarvoihin laitan puuterimaista väriä ja lopuksi kulmakarvageeliä. Varjostuksia ja korostuksia teen kasvoille Grimasin tummalla kivipuuterilla ja Makeup For Everin irtopuuteri korostusvärillä. Jos haluan näyttää erityisen luonnolliselta käytän pinkkiä poskipunaa ja huulissa vaseliinia.




















Lopulta hiukset kuntoon ja "luonnollinen" - look on valmis.