perjantai 5. heinäkuuta 2013

7 askelta kestävään pohjameikkiin

Lämpiminä kuukausina yritän pitää meikin pääasiassa mahdollisimman kevyenä. Kuitenkin kesä on täynnä tilaisuuksia, jotka vaativat pitkäkestoista meikkiä. Tässä tulevatkin vinkkini kestävään täydelliseen pohjameikkiin.  Samalla listaan tuotteita, joita tällä hetkellä käytän säännöllisesti pohjameikkiä tehdessäni. Osa tuotteista on pitkäaikaisia suosikkeja ja osa uusia tuttavuuksia. Koska meillä kaikilla on erilaiset vaatimukset pohjameikiltä, voi osa alla mainitusta 7 vaiheesta olla joillekin turhia. Ottakaa siis huomioon omat tarpeenne ja poimikaa vinkit, jotka uskotte olevan omassa käytössänne kaikkein hyödyllisimpiä. Kuvasin myös tutoriaalin, jossa käyn läpi kaikki 7 vaihetta.

Vaatimukset pohjameikiltä
Tässä hieman taustaa ihotyypistäni, jos se avaisi pohjameikkitarpeitani. Oma ihoni on tyypiltään sekaiho. Poskilla ihoni voi olla joskus jopa kuiva, mutta T-alueelta rasvotun varsin helposti. 

Rimmelin Lasting Finish meikkivoide ei ole kaikkein helpoin meikkivoide levittää kasvoille. Voiteen koostumus vaatii huolellisen levityksen, joko siveltimellä tai sormilla, jotta lopputulos olisi tasainen. Kun voide asettuu kasvoille, on se kuitenkin nimensä mukaisesti todella pitkäkestoinen. Niin ja täytyy mainita, että tuote on edullinen verrattuna monien muiden sarjojen meikkivoiteisiin (hinta n.10 euroa).

Peitevoiteet
Meikkivoiteen lisäksi käytän peitevoiteita. En kärsi kovin isoista iho-ongelmista enää nykyään, mutta nuoruusajan finnit ovat jättäneet kasvoihini jälkiä, jotka mielelläni peitän. Käytin pitkään Collection 2000 –sarjan peitevoidetta, joka on peittävyydeltään omaa luokkaansa. Valitettavasti tuotetta ei saa Suomesta,  joten kun käytin omani loppuun, jouduin etsimään korvaavan tuotteen.  Maybellinen Fit Me Concealer on toiminut oikein hyvin, vaikka ei olekaan ihan niin peittävä kuin Collection 2000 - peitevoide. Fit Me – sarjan peitevoiteita on saatavilla useissa eri sävyissä, joten jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto.

Olen saanut perintönä tummat silmänaluset, joten tarvitsen apua niiden peittämiseen. En kärsi turvotuksesta alaluomilla, vaan päinvastoin alaluomieni kohdalla on oikeastaan kuopat. Siksi käytän usein valoaheijastavia peitevoitevoiteita, kuten Maybelline Lumi Touch.  Parhaiten käyttämistäni peitevoiteista sinisyyttä alaluomilta peittää Benefitin Erase Paste, joka onkin pitkäaikainen suosikkini.

Puuterimaiset tuotteet
Saatan vaihdella käyttämiäni poskipunia ja korostus – sekä varjostustuotteita useinkin, mutta jo vuosia olen kiinnittänyt meikkini Macin Mineralize Skinfinish natural – puuterilla. Käyttäisin mielelläni jotain edullisempaa tuotetta, mutta mikään muu testaamani tuote ei ole toiminut yhtä hyvin. Onneksi puuteri on sentään riittoisaa.


 7 askelta kestävään pohjameikkiin 
Ei kommentteja: