keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Vinkkejä juhlameikin tekoon

Moni päättää käydä teettämässä juhlameikkinsä ammattilaisella, mutta useat hoitavat meikkauksen itse. Siksi päätin koota muutaman hyvän vinkin, jotka auttavat kauniin ja kestävän meikin teossa. Pysyvyys onkin yksi tärkeimmistä asioista juhlameikissä, sillä meikin pitää pysyä upeana aamusta iltaan saakka. Juhlameikin tekoon kannattaa siis varata reilusti aikaa, sillä huolella tehty meikki varmasti pikaisesti hutaistua kestävämpi. Lisäksi saattaa olla järkevää valita tilanteeseen sopivat tuotteet ja meikkaustekniikat, vaikka niitä ei tulisikaan arkimeikissä käytettyä. Pieni lisävaivannäkö varmistaa, että voit huoletta juhlia ja olla varma siitä että meikki pysyy kauniina koko päivän.

Käyn seuraavaksi läpi juhlameikin tekoon tarvittavat tuotteet. Nämä ovat toki vain ehdotuksia, joten jos joku tuotteista tuntuu turhalta voit toki olla käyttämättä sitä.

Pohjustusvoide

Kasvoille levitettävät meikkituotteet on hyvä pohjustaa meikinpohjustustuotteella. Varsinkin jos ihosi on rasvoittuva on pohjustusvoide erityisen tärkeä. Pohjustusvoide pidentää mm. meikkivoiteen pysyvyyttä ja helpottaa sen tasaista levittämistä. Se voi myös tehdä laajentuneista ihohuokosista pienemmän näköisiä. Jos haluat panostaa pohjustustuotteeseen suosittelen Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch- pohjustusvoidetta. Edullisempia vaihtoehtoja löytyy esimerkiksi Lumenelta tai Goshilta.

Meikkivoide

Meikkivoide valitaan yleensä ihotyypin (kuiva/normaali/seka/rasvoittuva) mukaan. Juhlameikkiä tehdessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama ylimääräinen tekijä. Juhlameikkiä varten kannattaa valita aina hieman peittävämpi meikkivoide, vaikka normaalisti käyttäisitkin jotain koostumukseltaan ohuempaa voidetta, sillä meikin tulee kestää koko päivän. Saatavilla on useita pitkäkestoisia meikkivoiteita esimerkiksi Lumenen Natural Code -sarjasta ja Rimmeliltä. Itse pidän erityisesti Revlonin hyvän peittävyyden antavasta Color Stay- meikkivoiteesta.

Peitevoiteet

Ihon pikkuvirheiden kuten finnien ja tummien silmänalusien peittämiseen on hyvä käyttää niille tarkoitettuja peitevoiteita. Hieman lohenpunaiseen taittavat peitevoiteet peittävät sinisyyttä ja sopivat siksi parhaiten tummuuden peittämiseen silmien alla. Keltaisenvihreään taittavat peitevoiteet sen sijaan peittävät punaisuutta, joten käytä niitä finneille ja muille punaisille alueille. Useilta merkeiltä on saatavilla paletteja, joista löytyvät kaikki tarvittavat peitevärit, mutta hinnoissa on kuitenkin eroja. Jos haluat panostaa osta esim. Makeup Storen peiteväripaletti. Edullisempia vaitoehtoja löytyy mm. Lumenelta ja jopa Wet 'n' Wildilta.

Voidemaiset korostus/varjostusvärit ja poskipuna

Näitä tuotteita on tarkoitus käyttää puuterimaisten tuotteiden alla, jotta ne pysyisivät paremmin kasvoilla. Tämä voi tuntua liioitellulta, mutta kyseessä on meikkaajien yleisesti käyttämä keino, jota kannattaa kokeilla. Eli ensin levitetään kasvoille voidemaista poskipunaa ja sen päälle puuterimainen poskipuna. Samoin voi toimia myös varjostus- ja korostusvärin kanssa. Voidemaisia poskipunia ja muita värejä löytyy esim. Makeup Storelta, mutta myös halvemmilta merkeiltä. Vaahtomaisia poskipunia löytyy ainakin useilta sarjoilta samoin kuin vaaleita voidemaisia luomivärejä, jotka toimivat hyvin myös korostusväreinä poskipäillä.

Irtopuuteri

Meikkivoide kiinnitetään kasvoille puuterilla. Irtopuuteri on parasta tähän tarkoitukseen. Helpointa on valita translucent -puuteri, joka on väritöntä eikä näin ollen muuta kasvojesi väriä. Jos haluat panostaa puuteriin valitse Make Storen, Chanelin tai vaikka Diorin puuteri. Halvempi versio löytyy ainakin Rimmeliltä.

Aurinkopuuteri

Jos et erityisesti pyri näyttämään mahdollisimman kalpealta, on aurinkopuuteri ehdoton hankinta. Sillä saat helposti väriä kasvoille näin talviaikaan, Muista kuitenkin välttää kimaltavia aurinkopuutereita, jottet näyttäisi valokuvissa liian kiiltävältä. Mattaiset versiot ovat huomattavasti käytännöllisempiä.

Korostus/varjostusvärit ja poskipuna

Toimivat samoin kuin voidemaiset tuotteet, mutta käytetään puuterin levityksen jälkeen. Vaikka et tavallisesti näitä tuotteita käyttäisikään, kannattaa ne kaivaa viimeistään juhlameikkiä tehdessä esille. Korostuksilla ja varjostuksilla muotoilet kasvoja ja saat niihin hehkua. Varjostusten tekoon käy mattainen aurinkopuuteri tai muu tumma puuteri. Kalliimpia vaihtoehtoja löytyy Makeup Storelta, mutta esim Rimmelin aurinkopuuteri on ihan toimiva. Korostusväreissä saa olla mukana hieman kimallusta (ei kuitenkaan glitteriä), jotta ne heijastaisivat valoa kauniisti. Korostusväriksi käy jopa vaalea helmiäisluomiväri, joten sopiva tuote löytyy varmasti kaikista hintaluokista. Varsinaisia korostusvärejä löytyy esim. Wet 'n' Wildilta ja Nivealta. Poskipuna kuuluu juhlameikkiin, joten käytä sitä vaikka et niin tekisikään arkimeikissäsi. Poskipunan ei tarvitse välttämättä olla mikään shokkipinkki tai joku mummomainen puna vaan väriksi voi valita vaikka, jonkun aurinkopuuteriin sointuvan luonnollisen persikkaisen sävyn.

Silmämeikit ja huulet

Tein perusmeikin, joka sopii monenlaisiin juhlatilaisuuksiin. Juhlameikin ei välttämättä tarvitse olla voimakas, tärkeämpää on että meikin kaikki osat on tehty huolella ja tyylikkäästi. Tässä meikissä käytin lämpimiä sävyjä, mutta annan värivaihtoetoja niille, jotka pitävät enemmän viileistä sävyistä. Neutraalinsävyisen meikin etuna on se, että se sopii kaiken värisiin vaatteisiin ja se tuo kasvojen parhaat piirteet esille olematta liian räikeä.

Käytin silmämeikissä sävyjä, jotka löytyvät usein kauppojen neljä väriä sisältävistä paleteista. Kyseessä on siis hyväksi havaittu värisävyjen yhdistelmä, jolla luo meikin tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Vaikka et haluaisikaan ostaa valmista palettia, kannattaa seuraavat sävyt hankkia silti meikkikoelmaan. Aloitin silmämeikin pohjustamalla luomet Macin neutraalin värisellä Soft Ochre Paint Potilla. Jos et käytä silmämeikinpohjustusainetta muista ainakin puuteroida luomet kunnolla. Suosittelen kuitenkin käyttämään pohjustusvoidetta, sillä se pidentää meikin kestoa, mutta helpottaa myös luomivärien levittämistä.


Levitin ensin shampanjan väristä helmiäisluomiväriä koko silmäluomelle. Tämä sävy luo kauniin pohjan koko silmämeikille ja siksi välttämätön hankinta. Etsi siis itseäsi miellyttävä vaalea helmiäissävy, sillä valikoimaa löytyy runsaasti kaikilta merkeiltä. Hyviä vaihtoehtoja on kullan- ja pronssinsävyt ja jos viileät sävyt miellyttävät valitse hopeinen luomiväri.

Korostin kulmaluun korkeinta kohtaa ja silmän sisänurkkaa luonnonvalkoisella helmiäisellä. Seuraava must have- luomiväri hankinta on siis valkoinen helmiäisluomiväri. Voit toki valita mielesi mukaan kirkkaan valkoisen tai taitetumman sävyn, kunhan kyseessä on vain hyvin vaalea sävy. Valikoimaa on näissäkin sävyissä runsaasti monissa eri hintaluokissa.

Varjostin silmän ulkonurkkaa ja luomivakoa keskiruskealla sävyllä ja häivyttelin väriä ylöspäin kohti kulmaluuta. Varjostussävyvaihtoetoja on lukuisia. Tärkeintä on valita sävy, joka ei ole liian tumma eikä liian vaalea. Sillä valitsetko mattaisen vai helmiäisen koostumuksen ei ole paljoakaan väliä. Suosikkejani ovat keskiruskean ja harmaan sävyt. Mielestäni kaikkein monikäyttöisin ja useimpia meitä imarteleva sävy on harmaanruskea (eng. taupe) ja etsinkin jatkuvasti täydellistä sävyä. Uusin suosikkini on Macin Satin Taupe- luomiväri.

Tummensin silmän sisänurkkaa edelleen mattaisella tummanruskealla ja häivyttelin selvät värirajat pois. Näin sain luotua silmiin lisää syvyyttä. Parhaiten tähän tarkoitukseen sopii tumma mattaluomiväri. Valitse oma suosikkisi esimerkiksi tummanruskeasta, harmaasta tai vaikka mustasta.

Viimeistelin silmämeikin rajaamalla silmät yläluomella mustalla nestelainerilla. Jos käytät rajauksen tekemiseen perinteistä kajalia, muista levittää rajauksen päälle saman väristä luomiväriä jolloin rajauksen pysyvyys paranee huomattavasti. Lopuksi levitin runsaasti mustaa ripsaria. Tekoripset tuovat meikkiin juhlavuutta, mutta niiden laittaminen vaatii hieman opettelua. Rumasti asetellut tekoripset voivat pilata täysin muuten kauniin meikin. Usein puoliksi leikattu ripsinauha silmän uloinpaan puolikkaaseen aseteltuna näyttää kauniimmalta ja luonnollisemmalta kuin kokonainen ripsinauha. Kun teen juhlameikkiä, meikkaan huulet huolella, mutta otan usein mukaani pelkän huulikiillon. Rajaa siis huulet nudella kynällä, mutta voit myös värjätä huulet kokonaan, joka lisää huulipunan kestoa. Levitä haluamaasi huulipunaa huuliin ja lisää tarvittaessa saman sävyistä kiiltoa. Huulet pysyvät kauniina pitkään ja voit helposti tehdä korjailuja pelkällä huulikiillolla.

17 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Moi!

Pakko oli jättää kommenttia, koska löydettyäni blogiisi jäin täysin koukkuun ja luin sen kokonaan läpi. Ihana löytää laadukas meikkiblogi, jossa hyvät kuvat ja ohjeet. Jatka samaan malliin. :)

Anna kirjoitti...

ihana meikki!!

Linnea kirjoitti...

Oooooh, nyt tuli kyllä kauhea mielihalu päästä meikkipusseja kollaamaan. Taidan pistää tämän blogin talteen. Kovasti olet tähän panostanut, vau!

Anonyymi kirjoitti...

Niitä päivityksiä??

Mila kirjoitti...

Miksi sun pitää vetää kaikki kuvat muokattuina tänne? meikki on liian utuinen, joten sun varsinainen tekniikka jää hieman pimentoon :)

Anonyymi kirjoitti...

sun kulmakarvat menee kyllä päistä vähä liian pitkälle ...

Anonyymi kirjoitti...

hei! kerroit aiemmassa postauksessa coastal scents-meikeistä, mutta olisin vielä halunnut kysellä siveltimistä, joita esittelit jossain toisessa postauksessa. ovatko laadukkaita? oletko tilannut jonkun setin vai yksittäisiä siveltimiä? tulevatko kustantamaan paljon? itseasiassa kaikki esittelemäsi cs siveltimet kiinnostavat, myös ihan tuollainen litteä meikkivoidesivellin.

Anonyymi kirjoitti...

Voisit päivittää vähän useemmin tätä!

Saara-Mirjami kirjoitti...

Mielestäni on jokaisen blogikirjoittajan oma asia minkälaisia kuvia itsestään laittaa ja kuinka usein blogiaan päivittää. Täällä olevat tekstit on mielestäni huolella tehtyjä ja varmaan niiden tekeminen vie aikaa jota ei aina muiden asioiden lisäksi löydy. Itse olen tyytyväinen, että saan ilmaisia vinkkejä ammattilaiselta, vaikka niitä ei niin usein tulekaan. Tämä on kuitenkin Jenniltä vapaaehtoista toimintaa jota varmaan tekee meidän iloksemme eikä mitenkään ole siihen velvoitettu :)

Mickey kirjoitti...

Osaisitkohan sä auttaa mua?
Mulla on oikeasti ongelma meikkini kanssa kasvojen takia:
- Silmien ja huulten etäisyys pitkä, mikä on huono juttu ihan vain siksi että en omista korkeita poskipäitä. Miten saisin tätä väliä pienennettyä meikin avulla?
- Silmäni ovat pienet, mikä on vielä huonompi juttu yllä olevan ongelman kanssa. Miten saisin silmäni näyttämään suuremmilta?
- Silmäni ovat syvällä päässä eli luomiväri, jonka laitan, ei näy liikkuvalla luomella tuskin ollenkaan (siskollani luomiväri liikkuvalla luomella ei näy lainkaan. Itsellä ehkä milli ripsirajasta näkyvillä). Minkälainen meikki taas sellaisille silmille sopisi?

...Ja kun vielä nuo kaikki kolme ongelmaa pitää yhdistää niin...Huoh. Olen ihan pulassa ja on kamalan epätoivoinen olo.
Haluaisin meikkivinkkejä noihin 3 ongelmaan niin arkeen kuin juhlaankin. Arkena tykkään käyttää suht. luonnollista meikkiä kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Päivitätkö enää blogia?

JanuskieZ kirjoitti...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkaa vituttamaan JA PALJON.
PÄIVITÄ

Anonyymi kirjoitti...

Minua ei vituta, eihän bloggaaja ole mistään vastuussa seuraajilleen. Mutta olisi ikävää jos hyvä blogi katoaisi ja toivoisin jotain tilannepäivitystä, jatkuuko blogi..?

Anonyymi kirjoitti...

onks tätä blogii ees enää? :o...et oo päivittäny varmaa puolee vuotee!

Anonyymi kirjoitti...

Pelastit vanhojen tanssini! Päätin itse tehdä meikkini sinne, mutta ei ollutkaan helppoa löytää helppoa ohjetta meikkiin. Tämän ohjeen avulla saan varmasti tehtyä hienon meikin, kiitos :)