torstai 30. tammikuuta 2014

Tutoriaali torstai: Sag Awards 2014


Tällä kertaa halusin tehdä tutoriaalin, jossa hiukset saavat suurimman huomion. Tämän vuotisessa Sag Awards gaalassa mielestäni ehdottomasti rajuimmasta hiustyylistä vastasi Game of Thrones - sarjasta tuttu näyttelijä Natalie Dormer. Hänen hiukset oli ajeltu kokonaan pois toiselta puolelta päätä, kun taas toisella puolella ne oli kiharrettu kauniille kiharoille. Takaraivolla osa hiuksista oli letitetty. Kuvat Natalien lookista löytyy täältä.

Kampaus oli mielestäni upean rohkea, joten päätin luoda siitä oman versioni. Tekemääni kampausta voisi kuvailla oikeastaan nössö-versioksi alkuperäisestä, sillä en tehnyt minkäänlaista hiusten ajelua. Alla vaihe vaiheelta ohjeistus lookkiin, jossa toisella puolella päätä hiukset on tiukasti kiinnitetty päänahkaa vasten ja toisella puolella ne ovat löysillä kiharoilla.

En ole ammattilainen hiustenlaitossa, joten tekniikkani on kaukana täydellisyydestä. Ehkpä tekemäni kampaus antaa kuitenkin ideoita niille, jotka haluavat kokeille hieman erilaista juhlakampausta, mutta eivät ole ihan vielä valmiita kaivamaan hiustrimmeriä esille.


6 Askelta onnistuneeseen kampaukseen


1. Tee syvä jakaus hiuksiin kulmakarvan korkeimmasta kohdasta 
    haluamallesi puolelle.


2. Kampaa hiukset taakse kohti           
    takaraivoa ja kiinnitä pinneillä.
    Siloita kiinnitetty osio hiuslakalla


3. Erottele osio hiuksista keskeltä pään päältä.


4. Letitä eroteltu osio löysälle letille ja 
    kiinnitä se niskaan pinneillä. Laita 
    satunnaisia pinnejä koko matkalle letin 
    ulkoreunaan, jotta se ei pääse 
    liikkumaan.


5. Kiharra vapaaksi jääneet hiukset      
    ilmaville kiharoille.


6. Tupeeraa tarvittaessa takaosan hiuksia, 
    jotta letin reuna jää kauniisti hiusten 
    peittoon


Ja lopuksi vielä meikissä käytetyt tuotteet.

Pohjameikki:

MaxFactor Face Finity - meikkivoide (sävy Nude 47)
Maybelline Fit me- peitevoide (sävy 02)
Benefit Erase Paste - peitevoide silmänalusiin (sävy 02)
Mac Mineralize Skinfinish Natural (sävy Medium)
The Body Shop  - aurinkopuuteri (sävy 03)
The Balm - poskipuna (sävy Frat boy) 
Dior Shimmer Powder (sävy 002 Amber Diamond)


Silmämeikki:
Mac Paint Pot - silmämeikinpohjustusaine (sävy Painterly)
Wet 'n' Wild - Luomiväripaletti (Silent treatment)
Makeup Store Eye dust - kimalle (sävy crystal)
Rimmel ScandalEyes - kajal (sävy Black)
L'oreal Voluminous - ripsiväri
Tekoripset


Huulet:

ELF Mineral Lipstick (sävy Runway Pink)






Kuukauden suosikit: Tammikuu 2014



Tammikuu lähestyy loppuaan, joten
ajattelin nostaa esiin tuotteet, jotka ovat
olleet suosikkejani tässä kuussa. Osa näistä tuotteista on ollut jo pidempään lähes päivittäisessä käytössä ja muutama on noussut suosikin asemaan vasta tammikuun aikana.







1. THE BODY SHOP: HONEY BRONZE BRONZING POWDER (sävy 03 Honey)

Bodyshopin meikit eivät ole minulle kovinkaan tuttuja, mutta päätin kokeilla merkin aurinkopuuteria lukemieni suositusten perusteella. Kyseinen aurinkopuuteri sopii erityisen hyvin käytettäväksi talvella, sillä sen sävy ei ole liian oranssi, vaan hyvin luonnollinen. Aurinkopuuterista on saatavilla neljä eri sävyä, joista vaalein olisi varmasti erinomainen niille, joille yleensä perinteiset aurinkopuuterit ovat liian tummia.

Itse hankin keskitumman sävyn Honey ja olen valintaani tyytyväinen. Kesäksi voisin tosin harkita myös tumminta sävyvaihtoehtoa. On hienoa, että aurinkopuuterista on saatavilla useita värivaihtoehtoja, sillä normaalisti kosmetiikkamerkit tarjoavat vain yhden hyvin tumman version. Täytyy myös mainita, että Bodyshopin aurinkopuuteri on mattainen ja  levittyy todella helposti. 

The Body Shopin nettisivuilla tuotteet hinta on 16,80€, mikä voi tuntua hieman korkealta. Tuote on kuitenkin riittoisa, sillä ole käyttänyt omiaani lähes päivittäin parin kuukauden ajan, mutta sitä on vielä runsaasti jäljellä.





2. SIMPLE KIND TO SKIN CLEANSING FACIAL WIPES (Kasvopyyhkeet)

Simple kasvopyyhkeet nousivat suosikeiksi, heti kun aloin käyttää niitä. En yleensä pidä kasvopyyhkeistä, sillä ne aiheuttavat polttavaa tunnetta varsinkin poskieni iholla. Simple kasvopyyhkeiden kanssa ongelmaa ei ole ollut. Ehkäpä Simplen pyyhkeet ovat hellempiä kasvoille, sillä ne eivät sisällä alkoholia, öljyä, väriaineita tai hajusteita.

Pyyhkeet ovat riittävän kosteita, jotta niillä voi hätätilanteessa putsata kasvot meikeistä käyttämättä mitään muita puhdistustuotteita. Itse käytän mieluiten pyyhkeitä kun kasvoillani on reilummasti meikkiä. Pyyhin kasvot ensin pyyhkeellä ja sitten käytän normaalit puhdistus - ja kosteutustuotteet. Näin varmistan, että kasvoista tulee varmasti puhtaat. Pakkaan kasvopyyhkeitä aina mukaan myös, kun lähden reissuun.

Ostan omani yleensä Sokokselta, mutta luulen niiden olevan saatavilla myös muualta. Hinnaltaa nämä tuotteet ovat muiden kosteuspyyhkeiden kanssa samassa hintaluokassa tai hieman edullisempia kuin esim. Nivea, mutta en varmasti muista niiden hintaa.





3. ELF STUDIO BLUSH (sävy Pink Passion)

Päivällä käytän mieluiten poskipunaa, joka on lämpimän sävyinen. Tammikuun aikana innostuin kokeilemaan iltameikissäni viileämpää ja kirkkaamman väristä ELF Studio poskipunaa sävyssä Pink Passion. Kyseinen puna voi näyttää todella villin sävyiseltä pakkauksessa, mutta levitettynä siveltimellä kevyesti poskille, se antaa kasvoille upean hehkun. Oikeastaan riippumatta siitä millaisen silmämeikin olen tehnyt, kyseinen puna on antanut raikkaan viimeistelyn lookkiini. Tätä sävyä kannattaa kokeilla rohkeasti!

Koska kyseessä on ELF- tuote, on se tietysti hinnaltaan erinomaisen edullinen. Studio -sarjan poskipunat ovat hinnaltaan 4,51€, ja saatavilla on 11 eri sävyvaihtoehtoa. Kyseisellä sivulla on usein myös menossa erilaisia alennuskampanjoita, jolloin tuotteet voi saada jopa 50% alennuksella.

                 







               


4. ELF MINERAL LIPSTICK (sävy Runway Pink)

Suosikit jatkuvat ELF -teemalla. Olen pitkään etsinyt täydellistä neutraalin pinkkiä sävyä tummemman silmämeikin pariksi ja nyt löysin sellaisen. Kyseinen huulipuna ei ole erityisen kosteuttava, mutta kuitenkin hyvin miellyttävän tuntuinen huulilla. Jos et halua käyttää smokey eye- meikin kanssa huulipunaa, joka on liian nude, on Runway Pink kokeilemisen arvoinen.

Ja kuten jo aikaisemmin mainitsin ELF:n hinnat ovat kohdillaan. Mineral huulipunien hinta on 6 € ja saatavilla on peräti 17 eri sävyä. Itselläni on varsin kattava valikoima näitä huulipunia, joten ehkäpä teen niistä tarkemman esittelyn, jos sellainen kiinnostaa teitä?


lauantai 25. tammikuuta 2014

Wish List: Tammikuu 2014





Usein meikit, jotka kiinnostavat minua eivät ole saatavilla Suomessa. Netistä tilaaminen on toki yleensä ihan helppoa, jos vain jaksaa käyttää hieman vaivaa tuotteiden etsimiseen. Nettikauppa kannattaa valita huolella, sillä toimituskulut voivat vaihdelle huomattavasti riippuen siitä tilaako tuotteet Euroopasta vai Amerikasta. Itse suosin pääasiassa brittiläisiä nettisivuja, sillä toimituskulut ovat usein melko pienet ja toimitusaika lyhyt. EU -alueen ulkopuolelta tilatessa tulee ottaa huomioon myös mahdollisettullimaksut ja arvonlisävero. 


Ajattelin, että voisin esitellä muutaman tuotteen, joita olen viime aikoina katsastellut nettikaupoista.Tällä hetkellä toivelistallani on neljä tuotetta, joita en todellakaan tarvitse, mutta haluan sitäkin enemmän. Ehkäpä jokin seuraavista päätyy pian kokoelmiini.


Kuvia toivelistan tuotteista löytyy Pinterest - sivultani

1. HOURGLASS AMBIENT LIGHTING POWDER IN DIFFUSED LIGHT

Puuterit ovat kehittyneet huomattavasti vuosien varrella ja nykyään on saatavilla monenlaisia puutereita eri tarkoituksiin. Hourglass Ambient lighting - puuterit edustavat uutta teknologiaa, jolla on on tarkoitus viimeistellä iho virheettömäksi. Toivelistaltani löytyy puuteri sävyssä Diffused light, joka poistaa ihon punaisuutta. Tuote on tilattavissa Liberty London - nettisivuilta, jossa sen hinta on 38£. Kyseessä ei siis ole mikään edullinen tuote, mutta olen valmis panostamaan saadakseni täydellisen pohjameikin. Postimaksu kyseisellä sivulla on varsin korkea 15£, joten samalla kertaa kannatta tilata enemmän.

Liberty.co.uk

2. THE BALM MEET MATT(E) NUDE - NUDE MATTE EYESHADOW PALETTE

Vaikka minulla ei ole minkäänlaista tarvetta hankkiä enempää luomivärejä, palan halusta hankki The Balmin Meet Matt(e) Nude - paletin. Kyseisen merkin tuotteet ovat aina hauskoissa pakkauksissa ja itse meikkien laatu on myös kohdillaan. Feelunique.com - sivulla tämän mattaluomiväri -paletin hinta on 34£, mikä on mielästäni ihan kohtuullinen. Feeluniquen toimittaa yli 10£ tilaukset postimaksutta myös ulkomaille, joten kyseinen sivusto on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Feelunique.com

3.THE BALM INSTAIN BLUSH

Omistan useita The Balm - poskipunia, jotka ovat laadultaan erinomaisia. Merkin uutuus punat lupaavat antaa todella pitkäkestoisen ja nimensä mukaisesti värjäävän vaikutuksen poskille. Tarvetta värin lisäämiseen päivän mittaan ei siis pitäisi tulla eteen. Erityisesti minua kiinnostavat sävyt Toile (lämmin koralli) ja Argyle (pehmeä pinkki). Poskipunan hinta feeluniquen sivuilla on 18,5£, joten odotan siihen hintaa tuotteilta todella paljon. Nämä saattavat pysyä toivelistalla vielä, jonkin aikaa, sillä en ole vielä pystynyt täysin perustelemaan itselleni niiden ostamista.

Feelunique.com InStain

4. REAL TECHNIQUES SAM'S PICKS COLLECTION

Käytössäni on tällä hetkellä muutamia Real Techniques - siveltimiä ja haluan pikaisesti laajentaa kokoelmaani. Nämä siveltimet ovat hinta- laatu- suhteeltaan erinomaisia. Valmistusmateriaalit ovat synteettisistä, joten ne sopivat myös heille, jotka eivät halua käyttä eläinten karvoista valmistettuja siveltimä. Kyseinen setti pitää sisällään 6 eri kokoista sivellintä, ja sen hinta feelunique.comissa on 29,99£. Real Techniques - siveltimiä ei tietääkseni ainakaan toistaiseksi ole Suomessa kaupoissa saatavilla, mutta esimerkiksi Tallinnassa Kaubamaja myy kyseisiä tuotteita. 

Feelunique.com Real Techniques

torstai 23. tammikuuta 2014

Golden Globes 2014 - meikkitutoriaali


Alkuvuosi on täynnä erilaisia gaaloja, jotka antavat hyvän mahdollisuuden inspiroitua julkkisten juhlatyyleistä. Katselin kuvia juuri pidetyistä Golden Globes - juhlallisuuksista ja yksi juhlalook nousi sieltä mielestäni ylitse muiden. Näyttelijä Amber Heard oli valinnut seksikkään pukunsa ja näyttävän kampauksensa pariksi hillityn tyylikkään meikin. Lookki on varsin raikas ja helppo toteuttaa, joten siinä voisi olla ainesta, vaikka ystävänpäivän viettoon tai ehkäpä jopa vanhojentansseihin. Kuvia Amberin lookista löytyy täältä tai Pinterest sivultani.

Sain selvitettyä sen verran, että Amberin meikki oli toteutettu Hourglass meikkisarjan tuotteille, joita tietääkseni ei edes myydä Suomessa. Lisäksi kyseessä on varsin hinnakas sarja, joten ajattelin toteuttaa oman versioni edullisemmilla tuotteilla.


Tämän meikin tärkeimmät osat muodostuvat neutraaleista, mutta hehkuvista sävyistä. Silmämeikki koostuu vaaleasta korostussävystä ja kaakaonruskeasta metallinhohtoisesta luomiväristä. Jännitystä meikkiin tuo luomivärin häivytys pitkälle luomen ulkoreunasta ulospäin, joka tekee silmistä hieman kissamaiset. Tässä lookissa tärkessä osassa on myös utuiseksi varjostetut alaluomet. Amberin silmiä koristavat lisäksi irtoripsitupsut, mutta omassa lookissani käytin tällä kertaa tekoripsinauhoja.

Silmämeikkiä täydentävät persikkaiset posket ja nudet hohtavat huulet. Koska meikissä on paljon valoaheijastavia elementtejä, on meikkivoide mattainen. Talvipäivän valaistus ei valitettavasti ole paras tuomaan kuvissa esille meikkisävyjen lämpimyyttä, mutta onneksi kuitenkin ollaan jo kevättä kohti menossa.


Pohjameikki:

Rimmel Lasting Finish - meikkivoide (sävy 100 Ivory)
Maybelline Fit me- peitevoide (sävy 02)
Benefit Erase Paste - peitevoide silmänalusiin (sävy 02)
Mac Mineralize Skinfinish Natural (sävy Medium)
The Body Shop  - aurinkopuuteri (sävy 03)
Viva La Diva - poskipuna (sävy 5. Aloha) 
Dior Shimmer Powder (sävy 002 Amber Diamond)


Silmämeikki:
Mac Paint Pot - silmämeikinpohjustusaine (sävy Painterly)
Wet 'n' Wild - Luomiväripaletti (Walking On Eggshells)
Rimmel ScandalEyes - kajal (sävy Black)
Max Factor Clump Defy - ripsiväri


Huulet:

Maybelline Color Sensational - huulipuna (sävy Ice tea)