torstai 28. huhtikuuta 2011

Vappumeikki

Vappu on hyvä tilaisuus kokeilla villejä meikkejä. Halusin tehdä meikin, jossa käytin värejä, joita olen tuskin koskaan yhdistellyt.En suosittele tätä meikkiä jokapäiväiseen käyttöön, mutta vappubileissä se varmasti toimii. Yhdistelin meikissä pinkkiä, vaalean sinistä ja lilaa, joten lopputulos on vähintäänkin mielenkiintoinen. Olen tehnyt viimeaikoina paljon arkikäyttöön sopivia meikkejä, joten toivottavasti tämä lookki tarjoaa virkistävää vaihtelua.










Pohjustin luomet tavalliseen tapaani Macin Paint Potilla. Lisäksi väritin liikkuvanluomen voimakkaan pinkillä huultenrajauskynällä, jotta sain hyvän pohjan puuterimaisille väreille. Levitin ensin mattaista pinkkiä luomiväriä koko liikkuvalleluomelle ja häivyttelin ylöspäin kohti kulmaluuta. Jos kokoelmistasi ei löydy voimakkaan pinkkiä luomiväriä, voit käyttää myös poskipunaa luomivärin sijasta.

Varjostin liikkuvanluomen ulointa osaa lilalla luomivärillä, jota häivyttelin pitkälle ulospäin luomen ulkoreunassa. Kulmaluun päällä käytin korostuksena vaaleaa helmiäistä. Alaluomella ja yläluomen sisäosassa käytin vaaleansinistä luomiväriä. Tummensin alaluomen ulointa osaa jälleen lilalla luomivärillä.

Rajasin silmät mustalla lainerilla ja laitoin ripsaria. Tähän lookkiin sopisi hyvin, jotkut villit tekoripset. Alaluomella rajasin ripsirajan sisäpuolen mustalla kajalilla. Huulissa ja poskilla käytin mattaisen pinkkejä punia.







torstai 14. huhtikuuta 2011

Meikissä ruosteen- ja lilansävyjä

Tein lookin, joka on värikäs, mutta varmasti hyvin myös arkeen sopiva. Yhdistelin silmämeikissä tummaa lilaa ja punertavaa luomiväriä, joka ei ehkä ole ihan perinteinen yhdistelmä. Värit toimivat mielestäni kuitenkin hyvin yhdessä. Tämä meikki on helppo ja nopea tehdä, joten kannattaa kokeilla.

Tämän lookin tekemiseen käytin Nyxin luomivärejä sävyissä Dark brown (nimestä huolimatta tumma lila) ja Rust. Lisäksi käytin vaalean pinkkiä helmiäistä (Benefit), mutta oikeastaan mikä tahansa vaalea helmiäinen käy korostusväriksi.










Aloitin tämän superhelpon meikin pohjustamalla luomet Macin Soft Ochre Paint Potilla. Levitin vaaleaa helmiäisluomiväriä koko luomelle. Varjostin ensimmäiseksi liikkuvanluomen ulointa osaa ja luomivakoa punertavalla Rust luomivärillä. Häivyttelin väriä luomivaosta ylöspäin kohti kulmaluuta. Tummensin varjostusta edelleen käyttämällä tummanlilaa luomiväriä.

Rajasin silmät mustalla geelilainerilla (Maybelline). Pelkäsin, että laineri kuivettuisi purkkiinsa nopeasti, niinkuin geelilainereilla on tapana, joten olen yrittänyt käyttää sitä mahdollisimman usein. Olen kuitenkin ollut tosi tyytyväinen, sillä ostin lainerin jo pari kuukautta sitten, eikä se ole vielä kuivettunut juuri ollenkaan. Rajasin alaluomella ripsirajan sisäpuolen tummanlilalla kajalilla. Viimeistelin silmämeikin ripsarilla.

Huulissa käytin vaalenpinkkiä huulipunaa ja kiiltoa. Poskille laitoin neutraalin pinkkiä punaa.














keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Siniharmaa meikki

Halusin tehdä siniharmaan lookin äskettäin hankkimillani Nyxin luomiväreillä. Tämä meikki on melko dramaattinen, joten se sopisi oikein hyvin, vaikka viikonlopun illanviettoon. Jos kirkkaiden värien käyttö hirvittää, on tämän meikin tekniikka juuri sinulle sopiva. Kirkasta sinistä on käytetty vain rajauksena, muun meikin ollessa hillitympi harmaa. Meikissä on väriä, mutta yleisilme ei kuitenkaan ole liian kirkas. Alla olevissa kuvissa on näkyvillä käyttämäni Nyxin luomivärit (lueteltuina vasemmalta oikealle). Lisäksi käytin meikissä vaaleaa Benefitin luomiväriä kulmaluulla korostuksena.








Silver, Dark gray, Frosted ocean

Aloitin silmämeikin tavalliseen tapaani pohjustamalla luomet Macin Paint Potilla. Rajasin ensin silmät reilulla kädellä mustalla kajalilla. Rajauksen päälle levitin Frosted ocean luomiväriä ja suttasin väriä liikkuvalle luomelle. Kajalia ja samaa sinistä väriä käytin myös alaluomella ripsirajan sisäpuolella.











Jatkoin liikkuvanluomen värittämistä hopeisella luomivärillä. Nostin väriä häivytellen myös luomivakoon ja siitä ylöspäin kohti kulmaluuta. Kulmaluun päälle laitoin korostukseksi vaaleaa luomiväriä. Oikeastaan mikä tahansa vaalea sävy käy tähän tarkoitukseen.

Silmämeikin voisi luomivärien osalta päättää edelliseen vaiheeseen, mutta halusin varjostaa silmää hieman lisää, jotta sain aikaiseksi silmäni muotoon paremmin sopivan tyylin. Käytin tummaa harmaata liikkuvanluomen uloimmassa osassa ja luomivaossa. Lisäsin lopuksi vielä hieman lisää sinistä luomiväriä ripsirajaan kostutetulla rajaussiveltimellä, voimakkaamman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Viimeistelin silmämeikin ripsarilla.

Mielestäni sinisen luomivärin pariksi sopivat parhaiten neutraalit poskipuna- ja huulipunasävyt. Poskilla käytin lämpimän persikkaista punaa (Benefitin Coralista) ja huulissa Goshin nudea huulipunaa.







maanantai 4. huhtikuuta 2011

Neutraalin vihreä meikki

Tuntuu että olen ollut kipeänä ikuisuuden, mutta päätin flunssasta huolimatta tehdä lookin uusilla Nyxin luomiväreillä. Halusin yhdistää lookissa useampaa väriä, mutta kuitenkin pitää sen suhteellisen neutraalina. Minulle tämä meikki on tarpeeksi hillitty päiväkäyttöön. Lookki sopisi kuitenkin oikein hyvin myös iltameikiksi. Alla kuvissa ovat käyttämäni sävyt.







(Värit lueteltuina vasemmalta oikealle Champagne, Herb, Black, Rust)

Aloitin silmämeikin pohjustamalla luomet Macin Soft Ochre Paint Potilla. Lisäksi suttasin tumman harmaata kajalia liikkuvanluomen uloinpaan osaan pohjustukseksi, jotta vihreä Herb luomiväri tulisi paremmin esille. Levitin ensimmäiseksi vaaleaa Champagne luomiväriä koko luomelle, lukuunottamatta liikkuvanluomen kajalilla pohjustettua aluetta.

Varjostin liikkuvanluomen ulointa osaa ja luomivakoa vihreällä Herb luomivärillä. Häivyttelin sävyä kevyesti luomivaosta ylös kohti kulmaluuta. Halusin luoda silmiin lämmintä ilmettä, joten käytin punertavaa Rust luomiväriä luomivaosta ylöspäin häivytellen. Tummensin liikkuvanluomen ulointa osaa edelleen mustalla luomivärillä.

Rajasin silmät mustalla geelilainerilla ja levitin ripsaria. Halusin uskoa, että dramaattisempi silmämeikki veisi huomion pois flunssan takia punoittavasta nenästäni, joten viimeistelin silmämeikin puolikkailla tekoripsinauhoilla. Tämä vaihe on kuitenkin täysin vapaaehtoinen.

Silmämeikin pariksi valitsin poskille ja huulille neutraaleja sävyjä. Poskilla käytin kevyesti pronssiin taittavaa poskipunaa ja huulissa Nyxin Mega Shine -huulikiiltoa sävyssä Beige Pearl (kuva alla).