perjantai 15. lokakuuta 2010

Inspiraationa Rihanna

Tämä lookki on tyyliltään dramaattisen värikäs, eikä siis välttämättä ole päiväkäyttöön kaikkein sopivin. Joskus on kuitenkin hauskaa leikkiä väreillä ja juuri niin tein tämän Rihannalta inspiraation saaneen meikin kanssa. En millään tavalla kuvittele näyttäväni Rihannalta, vaan hänen meikkinsä toimi inspiraation lähteenä. Kuvan Rihannan lookista voi käydä katsomassa seuraavasta osoitteesta.
http://www.taaz.com/beauty/images/stories/bold_makeup_ideas_inspired_by_rihanna.jpg

Luomivärit:

Vaikka tämä meikki onkin varsin voimakas, on se silti helppo toteuttaa. Aloitin silmämeikin pohjustamalla luomet Macin Soft Ochre Paint Potilla. Jos käyttämissäsi luomiväreissä ei tunnu olevan tarpeeksi voimakkuutta, kannattaa liikkuvaluomi pohjustaa lisäksi mustalla voidemaisella luomivärillä tai kajalilla. Musta pohjaväri saa päälle levitetyn luomivärin tulemaan intensiivisempänä esiin. Itse käytin Coastal Scents 88 -paletin vihreitä sävyjä, joissa on voimakas pigmentti.












Levitin ensimmäiseksi liikkuvalleluomelle tummanvihreää mattaluomiväriä. Häivyttelin sävyä kevyesti myös luomivaosta ylöspäin. Kannattaa varoa tumman värin häivyttämistä liian ylös, sillä varsinaisen häivytyksen tekoon käytetään vaalean vihreää sävyä. Seuraava vaihe on siis vaaleamman vihreän sävyn levittäminen luomivaosta ylöspäin. Häivyttelen luomivärit yleensä melko korkealle kohti kulmaluuta, sillä minulla on varsin paljon tilaa luomivaon ja kulmakarvan välissä. Silmiesi koko ratkaisee sen kuinka korkealle häivytys tulisi tehdä.

Viimeistelin silmämeikin luomivärien osalta levittämällä kulmaluun päälle vaaleaa helmiäisluomiväriä. Koska muut käytetyt luomivärit ovat mattasävyjä, sopii kulmaluun päälle erityisen hyvin helmiäissävy. Vastaavasti jos käytät liikkuvallaluomella helmiäissävyjä, valitse kulmaluulle mattainen (tai vain kevyesti hohtava) korostussävy.

Rajaukset ja ripset:

Luomivärien voimakkaat sävyt ovat tämän meikin pääosassa, joten tein rajauksista melko hillityt. Rajasin silmät yläluomella ja alaluomella ripsirajan sisäpuolelta mustalla kajalilla. Samasta syystä en myöskään katsonut tekoripsiä tarpeellisiksi, pelkkä ripsari riittää.

Muu meikki:

Levitin poskille vain kevyesti lämpimän sävyistä punaa. Koska halusin huulille todella pinkin sävyn rajasin ja väritin huulet ensin Makeup Storen pinkillä kynällä. Päälle levitin Hydracolorin sävytettyä huulirasvaa (Fuxia). Lisäkiillon saavuttamiseksi sipaisin huuliin vielä Macin huulikiiltoa. Kaunis huulimeikki syntyy kuitenkin myös käyttämällä pelkkää huulirasvaa.



























Inspiraationa Scarlett Johansson

Tämän meikin inspiraationa on Scarlett Johansson. En siis pyrkinyt tekemään kopiota hänen meikistään, vaan käytin hänen lookkiaan innoituksena. Inspiraatiokuvan voi käydä kurkkaamassa osoitteessa:
http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00732/Scarlett_Johansson_732878a.jpg

Monet ovat kyselleet klassista lookkia, jossa silmämeikki on melko minimaalinen rajauksia lukuunottamatta ja punaiset huulet ovat pääosassa. Tämän meikin voisi toteuttaa käyttämällä perinteistä kirkkaanpunaista huulipunaa. Halusin kuitenkin tehdä päiväkäyttöön sopivamman version, joten valitsin huulipunan tilalle Hydracolorin punaisella sävytetyn huulirasvan.

Luomivärit:

Aloitin silmämeikin pohjustamalla luomet tavalliseen tapaani Macin Soft Ochre Paint Potilla. Levitin ensimmäiseksi liikkuvalleluomelle vaaleaa helmiäisluomiväriä (Lumene Natural Code Trio luomiväri paletti nro.2). Pakkasin väriä runsaammin silmän sisänurkkaan. Varjostin luomivakoa vaalean ruskealla mattavärillä. Jopa aurinkopuuteri sopii tähän tarkoitukseen. Tummensin varjostusta edelleen ulkonurkkaa painottaen Macin tummanruskealla luomivärillä (Handwritten). Lopuksi levitin kulmaluun päälle jo aikaisemmin käyttämääni vaaleaa helmiäistä.











Rajaukset ja ripset:

Tähän lookkiin tein rajaukset vain yläluomelle. Tein siipimäisen rajauksen käyttämällä mustaa nestelaineria (Makeup Store). Rajauksesta voi tehdä ohuen tai dramaattisen paksun sen mukaan mikä sopii parhaiten silmien muotoon ja kokoon. Ripsiväri viimeistelee lookin. Tekoripset sopivat tähän lookkiin erityisen hyvin. Kissamaista muotoa saa silmiin helposti puolikkailla tekoripsillä, jotka laitetaan silmän ulkonurkkaan. Leikkaa siis tavallinen tekoripsinauha puoliksi ja saat helposti näyttävät ripset, jotka eivät kuitenkaan ole liian yliampuvat.

Huulet ja posket:

Poskilla käytin hyvin hillittyä lämmintä punaa. Huulia en viitsinyt edes rajata, vaan levitin vain Hydracolor huulirasvaa (Classic 49) suoraan putkilosta viimeistelläkseni lookin.


















Suosikkituote: Hydracolor huulirasvat

Vaikka en ole ehtinyt vähään aikaan kirjoitella blogia, olen kuitenkin tehnyt erilaisia lookkeja, jotka ovat odottaneet julkaisua. Olen puhunut kuvassa näkyvistä Hydracolor huulirasvoista aikaisemminkin, mutta koska olen niin ihastunut niihin päätin käsitellä niitä tarkemmin ja tehdä lookit niihin liittyen. Kyseessä ovat siis eri väreissä saatavilla olevat huulirasvat, jotka antavat lähes huulipunatasoisen värin huulille.

Jos siis et pidä perinteisistä huulipunista, mutta haluaisit silti käyttää kauniita värejä, on nämä huulirasvat sinua varten. Pidän niistä itse juuri sen takia, että ne tuntuvat huulilla kosteuttavilta, kuten huulirasvat yleensäkin, mutta samalla saan myös huulille väriä. Ne ovat myös hyvin levittyviä, joten niitä on helppo lisäillä päivän aikana, vaikka ilman peiliä. Värin kestävyys taas ei ole ihan huulipunan veroista, joten lisäilyä joutuu todella tekemään jonkinverran. Hinnaltaan nämä huulirasvat ovat 5-6 euron luokkaa (Sokos) , joten mistään kalliista tuotteesta ei ole kyse. Omistan itse 4 sävyä, mutta saatavilla on useita muitakin vaihtoehtoja. Huulirasvat on jaoteltu ainakin luokkiin Classic, Volume ja Antiage, mutta en ole huomannut niissä mitään eroa, vaan olen valinnut omani värien perusteella.


























Kuvassa vasemmalta alkaen Fuxia 24, huulirasva hukassa, mutta muistaakseni Peach, Classic 49 ja Antiage 42

Tein neljä lookkia, jossa käytin näitä huulirasvoja. Meikkien inspiraationa olivat julkkikset Scarlett Johansson, Rihanna, Kristen Stewart ja Taylor Momsen. Toivottavasti pidätte meikeistä.