keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Inspiraationa Victoria Beckham

Minua pyydettiin tekemään meikki Victoria Beckhamin kuvan perusteella. Koska kuvasta oli hieman hankala nähdä millainen meikki oikeastaan oli, päädyin katsomaan muitakin hänen kuviaan. Tein siis meikin, jossa käytin värejä ja tekniikoita, joita Victorian meikeissä näkyy usein. En siis mitenkään kuvittele näyttävänä häneltä, vaan käytin hänen kuviaan inspiraation lähteenä. Toivottavasti pidätte tästä lookista, sillä sitä oli ainakin hauska tehdä.


Pohjustussävy liikkuvalleluomelle (Coastal Scents)





Varjostussävy luomivakoon (Grimas)



Luomivärisävy liikkuvalleluomelle (CS)




Korostussävy (CS)


Aloitin meikin pohjustamalla luomet tavalliseen tapaani Macin Painterly Paint Potilla. Lisäksi levitin liikkuvalleluomelle pohjustukseksi sinistä geelilaineria. Victorialla on ruskeat silmät, joten hän käyttää silmien värin korostamiseksi tummissa meikeissä mustan sijasta usein tummaa sinistä. En kuitenkaan halunnut meikin olevan liian sininen, joten levitin liikkuvalleluomelle pohjustuksen päälle harmaanruskeaa luomiväriä. Näin sain aikaiseksi kauniin sävyn, joka on vain aavistuksen sininen. Sinisen pohjustuksen käyttäminen ei tietenkään ole välttämätöntä, mutta mielestäni se antaa hauskan ilmeen meikille.











Toinen tyypillinen piirre Victorian meikissä on lämpimän ruskean käyttäminen luomivaossa ja sen yläpuolella. Katseeseen tuli paljon lämpöä, kun levitin mattaista ruskeaa sävyä luomivakoon ja häivyttelin ylöspäin kohti kulmaluuta. Victorian silmämeikeissä on usein käytetty paljon vaaleaa helmiäistä. Levitin helmiäistä kulmaluun päälle ja silmän sisänurkkaan kyynelkanavan ympäristöön.











Rajasin silmät mustalla kajalilla. Alaluomella levitin kajalia ripsirajan sisäpuolelle. Rajaukset ovat Victorian meikeissä tärkeässä osassa ja ne voivat olla hyvinkin dramaattiset. Hän käyttää usein myös luomiväriä alaluomella, utuisen vaikutelman aikaansaamiseksi. Itse levitin ensin hieman jo aikaisemmin käyttämääni sinistä geelilaineria alaluomelle ja sen päällä käytin harmaanruskeaa luomiväriä. Viimeistelin silmämeikin ripsarilla.

Victorian kasvot ovat todella päivettyneen näköiset, joten käytin kasvoilla reilusti aurinkopuuteria. Poskilla hänellä on aina todella lämmintä punaa, joka on lähes ruskeaa. Poskipunan tilalla voikin käyttää ihan hyvin pelkkää aurinkopuuteria. Itse sekoitin oranssia poskipunaa ja aurinkopuuteria sopivan värin aikaansaamiseksi. Victorian huulet ovat lähes aina persikkaisen nudet ja niissä on väritöntä kiiltoa.

tiistai 29. joulukuuta 2009

Raikkaan utuinen meikki

Toivottavasti olette kaikki viettäneet oikein ihanan ja rauhallisen joulun. Nyt kun joulu on ohi, on aika palata meikkilookkien pariin. Olen vielä jonkin aikaa lomalla töistä ja koulusta, joten minulla on hyvin aikaa tehdä erilaisia lookkeja. Siispä jos teillä on jotain toiveita meikeistä, joita haluaisitte minun tekevän, laittakaa kommentteja tai sähköpostia tulemaan. Toiveita on jo nyt tullut, joten pyrin toteuttamaan ne ensimmäisenä, mutta myös lisää saa tulla. Lisäksi ajattelin tehdä mahdollisimman pian muutaman uudenvuoden bilelookin.

Tämä meikki on värisävyiltään melko raikas, mutta kuitenkin utuinen. Käytin luomiväreinä hopeaa, vihreää ja mustaa, mutta pidin lookin kuitenkin melko hillittynä. Käytin itse hopean parina vihreää, sillä se sopii mielestäni hyvin silmieni ja hiusteni väriin, mutta toki muitakin värejä voisi käyttää. Tähän meikkiin sopisivat oikein hyvin myös esim. sininen, turkoosi tai lila.










Aloitin silmämeikin pohjustamalla luomet Macin Painterly Paint Potilla. Lisäksi levitin Coastal Scents hopeista geelilaineria (Platinum) liikkuvanluomen sisäosaan ja vihreää geelilaineria (Envious) luomen uloinpaan osaan. Tein näin, jotta luomivärien sävyt tulisivat paremmin esille, mutta tämän vaiheen voi jättää myös väliin. Tämä meikki on melko yksinkertainen, sillä luomella ei käytetä kovinkaan montaa sävyä.

Leivitin hopeisen pohjustuksen päälle hopeista luomiväriä. Liikkuvanluomen keskiosasta silmän ulkonurkkaan asti levitin vihreää mattaluomiväriä. Häivyttelin nämä kaksi sävyä yhtymään tosiinsa rajattomasti. Häivyttelin vihreää myös hieman luomivaosta ylöspäin kohti kulmaluuta. Kulmaluun päällä käytin lähellä ihoni sävyä olevaa luomiväriä. Myös hopeaa voisi käyttää korostusvärinä kulmaluulla, mutta se tekee meikistä helposti liian dramaattisen arkikäyttöä ajatellen.












Rajasin silmät mustalla kajalilla, jonka päälle levitin mustaa luomiväriä. Tein rajauksesta luomivärin avulla utuisen pehmeän. Levitin kajalia myös alaluomelle ripsirajan sisäpuolelle. Lisäksi levitin aivan ripsirajan tuntumaan ensin mustaa luomiväriä. Sitten häivyttelin mustaa jo aikaisemmin käyttämälläni vihreällä. Värejä voi levittään alaluomelle oman mieltymyksensä mukaan. Itse halusin meikistä utuisen, joten käytin myös alaluomella melko reilusti väriä, jonka häivyttelin huolella. Lopuksi levitin hopeista luomiväriä kyynelkanavan ympäristöön tuomaan valoa katseeseen. Viimeistelin silmämeikin ripsarilla. Huulissa käytin nudea punaa (Rimmel) ja poskilla kevyen persikkaista poskipunaa.










tiistai 22. joulukuuta 2009

Inspiraationa Amy Lee

Tämän päivän meikki on lukijan toive, joten toivon sen olevan mieleinen. Kyseessä on hieman gootahtava juhlameikki, jonka inspiraationa on Evanescence laulaja Amy Lee. Hän käyttää usein melko tummaa silmämeikkiä, joka ei kuitenkaan ole liian kovan näköinen vaan varsin naisellinen ja kaunis. Käytin tässä meikissä mustan ja ruskean sävyjä, jolla loin tumman ja maanläheisen vaikutelman. Tein myös hiuksiin kampauksen, johon otin ideoita Amy Leen kuvista.

Aloitin meikin pohjustamalla luomet Macin Painterly Paint potilla. Lisäksi levitin mustaa Nyxin Jumbo eyeshadow pencil- voidemaista luomiväriä liikkuvanluomen alueelle lisäpohjustukseksi. Musta geelilaineri tai vaikka pehmeä kajal sopii yhtä hyvin tähän tarkoitukseen. Tumman pohjustuksen päälle levitin mustaa luomiväriä. Varoin nostamasta väriä liikaa ylöspäin luomivaosta, sillä tarkoituksena on pitää tummin väri rajattuna liikkuvanluomelle.











Seuraavaksi levitin ruskeaa luomiväriä luomivakoon ja pitkälle yli silmän ulkonurkan. Silmän muotoa on siis tarkoitus pidentää painottamalla silmän ulkoreunaa. Mielestäni tähän lookkiin sopi hyvin täyteläisen sävyinen kaakaonruskea (Grimas), mutta toki mikä tahansa ruskea käy. Häivyttelin värejä kunnes selviä värirajoja ei ollut enää näkyvissä. Varsinkin jos käyttää mattaisia sävyjä kannattaa häivyttelyyn käyttää reilusti aikaa. Korostin kulmaluuta ihonsävyäni vastaavalla vaalealla mattavärillä.

Alaluomelle levitin ensin ripsirajaan mustaa luomiväriä, jota häivyttelin alaspäin ruskealla. Väriä voi levittää alaluomelle reippaastikin oman maun mukaan. Rajasin silmät mustalla kajalilla ylä- ja alaluomella. Lisäksi pehmensin rajausta yläluomella levittämällä sen päälle mustaa luomiväriä. Rajauksen ei ole siis tarkoitus olla selkeästi erottuva vaan melko pehmeä. Viimeistelin silmämeikin ripsarilla. Tähän meikkiin sopisivat myös tekoripset. Huulissa käytin hyvin luonnollista sävyä, joka korostaa huulteni omaa väriä (sekoitus Nyxin Indian pink ja Doll huulipunaa). Valitse siis omiin huulisi parhaiten sointuva väri. Huulten on tarkoitus näyttää luonnollisilta olematta kuitenkaan liian nudet. Poskilla käytin kevyesti maanläheistä persikkaista punaa.
















Huomasin Amy Leen suosivan usein puolittain aukiolevaa hiustyyliä, jossa hiukset on vedetty sivuilta tiukasti päätämyöten taakse. Vedin siis sivuhiukset taakse ja kiinnitin ponnarilla tiukasti. Pään päälle on sen sijaan luotu reilusti volyymiä tupeeraamalla. Koska kyseessä on juhlavampi look, kampasin hiusten pinnan sileäksi tupeerauksen jälkeen ja kiinnitin pinneillä pään päälle. Kiinnitin pitkän lisäkkeen aikaisemmin tekemääni ponnariin ja peitin lisäkkeen edestä ja sen alta tulleilta hiuksilla. Lisäkkeeni on melko suora, vaikka siinä onkin latvoissa hieman kiharaa, joten minun ei tarvinnut kihartaa omaa tukkaani. Lopuksi kiinnitin toiselle puolelle päätä mustan hiuskoristeen. En ole kovinkaan hyvä laittamaan hiuksia, mutta tämä kampaus on niin helppo tehdä, että sain sen aikaiseksi melko nopeasti.