torstai 8. tammikuuta 2009

Viikonloppua odotellessa

Viikonloppu lähestyy, joten halusin tehdä vähän jotain erikoisempaa ja arkimeikeistä poikkeavaa. Silmämeikissä käytin voimakasta helmiäisvihreä, jonka häivytin pitkälle ulospäin kohti ohimoita silmän ulkonurkasta. Tumman vihreän häivyttämisessä käytin apuna mintunvihreää helmiäisluomiväriä, jota levitin kohti kulmaluuta. Kulmaluun päälle laitoin vaalean beigeä matta luomiväriä ja korkeimmalle kohdalle hieman luonnonvalkoista helmiäistä. Rajasin silmät yläluomella mustalla nestelainerilla (Makeup Store) ohuesti ja mustalla kynällä (Maybelline) alarajauksessa. Silmän alapuolella käytin samoja vihreän sävyjä kuin yläluomella. Kasvoille laitoin reilusti aurinkopuuteria ja poskille korallin sävyistä poskipunaa. Poskipäillä käytin pronssista korostusväriä. Huuliin laitoin lämpimän sävyistä punaa ja toffeista huulikiiltoa. Kuvassa huulimeikin sävy on valitettavasti todella vääristynyt. Pitäisi kuvata kaikki lookit päivänvalossa, jotta värit vastaisivat kuvissakin todellisuutta.




















Aikaisen aamun ruskeameikki

Tänään oli hieman aikaisempi aamuherätys kuin, mihin olen tottunut, mutta tein silti itselleni kunnon meikin aamuhämärässä. Päivän meikissä käytin silmissä liikkuvalla luomella ruskeita sävyjä ja kulmaluulla lämmintä beigeä. Tapani mukaan en voinut vastustaa helmiäissävyjen käyttöä, mutta rajoitin kimalluksen kulmaluulle ja silmän sisinpään nurkkaan. Rajasin silmät mustalla kynällä, ja pehmensin vaikutelmaa laittamalla ruskeaa luomiväriä rajauksen päällä. Laitoin ruskeaa luomiväriä myös silmän alarajaan, jotta lopputuloksesta tuli utuisen smokey eye- tyyppinen. Pienessä kiireessä sipaisin poskille nopeasti flamingonpunaista poskipunaa (Kryolan) ja huuliin viileän pinkkiä kiiltoa.
Tänään ystäväni, joka valmistuu pian kampaajaksi teki minulle ihanan hiustentehohoidon, joka tuli todella tarpeeseen. Vaikka blogini ei ole tarkoitus käsitellä hiusasioita, monista kuvistani näkyy, että hiukseni ovat pitkät ja vaalennetut. En ole leikannut hiuksiani pitkään aikaan, joten hiuksissa alkoi näkyä selviä kuivumisen merkkejä. Ystäväni tekemä hoito auttoi kuitenkin niin hyvin, että nyt hiukseni tuntuvat todella pehmeiltä ja näyttävätkin mielestäni taas hyville. Ihanaa, päiväni on pelastettu!








tiistai 6. tammikuuta 2009

Mitä haluaisit nähdä blogissani?

Päässäni on loputtomasti ideoita meikkien suhteen. Melko usein teen kuitenkin meikkejä, jotka ovat käyttökelpoisia arkielämässäni ja iltamenoissani. Olen saanut ihanaa palautetta monilta lukijoilta ja otan innolla kaikenlaisen palautteen vastaan. Nyt haluaisin erityisesti kuulla mitä haluaisitte nähdä blogissani? Yritän käsitellä erilaisia aiheita monipuolisesti, mutta mieluiten tietysti kirjoittaisin ja laittaisin kuvia aiheista, jotka kiinnostavat teitä eniten. Joten jos haluat nähdä lisää meikkejä, joihin olen ottanut inspiraatiota julkisuuden henkilöiltä tai vaikkapa vinkkejä erilaisten meikkien tai meikkausvälineiden käytöstä, tai mitä tahansa muuta laita minulle kommenttia tai sähköpostia tulemaan. Kiitos kaikille jo etukäteen ajatuksistanne!

Sinistä ja pronssia silmämeikkiin

Tänään oli siivouspäivä ja sain vihdoin korjattua viimeisetkin joulukoristeet takaisin kaapin perälle. Vietin siis suurimman osan päivästä näyttäen kaikkea muuta kuin hyvälle. Ajattelin tehdä kuitenkin myös tänään meikkilookin, vaikka pysyttelenkin todennäköisesti ihan vain kotioloissa. Tässä meikissä yhdistin ehkä hieman epätavallisesti tummaa sinistä ja pronssin ja kullan sävyjä. Liikkuvanluomen sisäosaan ja kulmaluulle levitin pronssista helmiäisluomiväriä. Silmän ulkonurkaa ja luomivakoa varjostin matalla tummalla sinisellä. Väriä häivytin kohti kulmaluuta käyttämällä utuista keskitummaa harmaansinistä. Lopuksi laitoin vielä lisää valoa kulmaluun korkeimpaan kohtaan vaalealla helmiäiskullalla. Luomivärit ovat kaikki Coastal Scent- paleteista. Rajasin silmät mustalla kynällä, mutta pehmensin rajauksen samalla tummansinisellä luomivärillä, jota käytin silmän ulkonurkassa. Vaikka käytin meikissä sinistä, halusin yleisvaikutelman olevan lämmin. Siksi käytin silmissä pronssin sävyjä, sekä poskilla ja huulissa lämpimän korallisia sävyjä. Jos joku haluaa tarkempia tietoja käyttämistäni väreistä, kannattaa laittaa komenttia tai sähköpostia tulemaan, niin lisään kuvia myös käyttämistäni tuotteista.




















maanantai 5. tammikuuta 2009

Inspiraationa Pamela Anderson

Tämän päivän meikkiin sain inspiraation kaikkien aikojen megabeibiltä eli Pamela Andersonilta. En nyt todellakaan yritä sanoa, että minulla olisi minkäänlaista yhdennäköisyyttä Pamsun kanssa, mutta ajattelin silti ottaa hieman mallia hänen meikistään. Lopputuloksesta tuli mielestäni oikein kiva ja luulen, että tämä look sopii moneen tilanteeseen. Silmissä käytin liikkuvalla luomella luonnonvalkoista helmiäisluomiväriä ja luomivaossa ja silmän ulkonurkassa matta mustaa. Mustan värin häivytin tummalla harmaalla. Kulmaluulla käytin mattaa omaa ihonväriä vastaavaa luomiväriä, joka näyttäisi olevan Pamelan meikissä tyypillistä. Käytin helmiäistä siis vain liikkuvalla luomella. Rajasin yläluomen nestelainerilla ja alaluomen mustalla kynällä. Tämä look sopii hyvin esim. juhlameikiksi, ja on helppo tehdä, sillä meikissä on käytetty vain muutamaa eri väriä. Pamelan omat kulmakarvat ovat melko olemattomat viivat, mutta koska en halunnut tehdä täydellistä kopiota, vaan ottaa vain inspiraation hänen meikistään, laitoin omat kulmani normaaliin tapaa. Tässä meikissä hehkuvan virheetön iho on tärkeässä osassa, joten käytin aikaa siihen, että tein pohjameikin huolella. Poskissa käytin pinkkiä punaa ja poskipäillä kuultovoidetta (Elf). Pamelan tavaramerkki on huolella meikatut kiiltävät huulet. Omassa meikissäni käytin metellinhohtoistä pinkkiä huulikiiltoa (Miners) vadelmanpunaisen huulipunan päällä (grimas).









sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Haaveena kaukoloma

Sunnuntai on mielestäni viikon tylsin päivä, mutta tänään päätin käyttää ylimääräisen ajan "hyödylliseen" toimintaan eli meikkaamiseen. Normaalisti lojuisin sohvalla ja katsoisin telkkaa, mutta nyt teinkin eksoottisen meikin, josta tulee mieleen loma jossain todella kaukana. Lomamatkaa ei valitettavasti ole tiedossa, mutta ainakin näytän siltä kuin olisin jossain palmun alla. Tässä meikissä käytin liikkuvalla luomella mattasävyjä. Silmän sisänurkkaan laitoin kirkasta keltaista. Luomen keskiosaan oranssia ja ulkonurkaan oranssinpunaista luomiväriä. Häivytin kaikki värit huolellisesti, jotta värien vaihtumiskohtiin ei jäänyt selviä rajoja. Kulmaluulla käytin vaaleaa helmiäisluomiväriä. Käytin taas vaihteeksi Coastal Scent-meikkipaletteja, mutta minkäs teet kun kaikki tarvittavat luomivärit löytyvät niistä. Rajasin silmät Makeup Storen mustalla nestelainerilla melko dramaattisesti. Poskille laitoin korallinsävyistä punaa (stargazer). Huuliin laitoin Grimasin punaa, joka oli poskipunan kanssa sävy sävyyn ja päälle Elfin toffeen sävyistä huulikiiltoa (en muista sävyn nimeä).

































perjantai 2. tammikuuta 2009

Rokahtava meikki viikonloppua varten

Nyt kun olen ollut lomalla on biletystä tullut harrastettua tavallista aktiivisemmin. Ongelmana on nyt kuitenkin se, että juhlintaa olisi tiedossa myös tälle viikonlopulle, mutta olen tuhlannut melkein kaikki ylimääräiset rahani jo aikaisemmin. Täytyy myöntää, että odotan innolla töihin menoa, jotta pääsen taas tienaamaan. Vaikka lauantaina joudunkin ehkä jäämään viettämään koti-iltaa, ajattelin silti tehdä bilelookin, jos vaikka joku muu saisi siitä inspiraatiota viikonlopun iltameikkiinsä. Käytin silmämeikissä mustan, punaisen ja hopean sävyjä ja lopputuloksena oli melko rokkihenkinen look. Levitin kimaltavaa mustaa luomiväriä liikkuvalle luomelle ja häivytin väriä kohti kulmaluuta. Häivytin mustaa edelleen käyttäen melko tummaa punaista kulmaluun alapuolella (väri näyttää valokuvissa jostain syystä lilalta, vaikka on luonnossa lämpimän punainen). Mustan värin päälle levitin kevyen kerroksen kimaltavaa hopeista luomiväriä. Lopulta laitoin kulmaluun päälle mattaa vaaleaa luomiväriä (luomivärit Coastal Scent-paleteista). Kaikki värit häivytettiin huolella, jottei selkeitä rajoja jäänyt näkyviin. Rajasin silmät ympäriinsä mustalla kynällä ja laitoin reippaasti ripsaria. Silmän alapuolelle laitoin aikaisemmin käyttämääni hopeista luomiväriä. Poskillle laitoin persikkaista poskipunaa ja huulista tein vaalean nudet.
























Pakkaspäivän meikki

Tänään kesti pitkälle iltapäivään asti ennen kuin uskalsin ulos pakkaseen. Halusin tehdä itselleni meikin, joka sopii hyvin talviseen päivään, joten kaivoin esille pinkin, valkoisen ja harmaan sävyjä. Tämä meikki on seksikäs olematta kuitenkaan liian voimakas päiväkäyttöön. Mielestäni talvella on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota myös kasvojen pohjameikkiin, sillä kylmässä säässä alkaa helposti näyttäämään kalpealta ja värittömältä. Väriä kasvoille toin käyttämällä mm. aurinkopuuteria ja melko reilusti poskipunaa. Käytin myös kuultovoidetta poskipäillä (Elf) tuomaan kasvoille hehkua. Silmämeikissä levitin reilusti helmiäistä luonnonvalkoista luomiväriä liikkuvan luomen puolestavälistä kohti silmän sisänurkkaa. Silmän ulkonurkkaan laitoin mattaa harmaata luomiväriä, jonka häivytin kohti liikkuvan luomen keskiosaa ja kulmaluuta, käyttämällä helmiäispinkkiä luomiväriä (luomivärit Coastal Scent-paleteista). Huuliin laitoin viileän pinkkiä punaa ja metallinhohtoista pinkkiä huulikiiltoa.